Ontwerpbestemmingsplan Bestevaer 5

Logo Huizen

Overeenkomstig artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening ligt het ontwerpbestemmingsplan Bestevaer 5 voor iedereen ter inzage. U kunt het plan met ingang van 3 juli 2020 gedurende zes weken inzien.

Inhoud ontwerpbestemmingsplan

Voor de locatie Bestevaer 5 (voormalige discotheek Silverdome) is een ontwerpbestemmingsplan opgesteld waarmee de bouw van 53 gestapelde woningen mogelijk wordt gemaakt. Het gaat om 24 sociale huurwoningen voor jongeren en 29 huurwoningen in de vrije sector. Gelijktijdig met het ontwerpbestemmingsplan ligt een ontwerpbesluit voor het verlenen van een hogere waarde voor de toelaatbare geluidbelasting (in het kader van de Wet geluidhinder) ter inzage. Voor de toekomstige woningen wordt zo geborgd dat geluidwerende maatregelen moeten worden toegepast. De nabijgelegen supermarkt wordt door de ontwikkeling niet belemmerd in haar activiteiten door het vastleggen van maatwerkvoorschriften.

Inkijken ontwerpbestemmingsplan

Het ontwerpbestemmingsplan Bestevaer 5 ligt ter inzage in het gemeentehuis bij het Klantcontactpunt (centrale receptie). Het Klantcontactpunt is geopend op ma, di, wo, do: 08.30 - 17.00 en vr: 08.30 - 16.00 uur.

Het ontwerpbestemmingsplan is in elektronische vorm te raadplegen via de gemeentelijke website www.huizen.nl -> Bestemmingsplannen -> Bestemmingsplannen (in procedure) -> Ontwerpbestemmingsplan Bestevaer 5.

Het ontwerpbestemmingsplan is tevens in elektronische vorm te raadplegen op de landelijke website http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0406.BPBESTEVAER5-OW01.

Reageren

In de periode van 3 juli 2020 tot en met 13 augustus 2020 kan iedereen schriftelijk of mondeling zienswijzen indienen.

Uw schriftelijke zienswijze kunt u indienen bij de Gemeenteraad, Postbus 5, 1270 AA Huizen. Als u mondeling uw zienswijze wilt indienen, kunt u contact opnemen met het team Beleid van de afdeling Omgeving (tel. 035-5281500).

Huizen, 2 juli 2020

Naar boven