Kennisgeving bestemmingsplan ‘Parlando’

Logo Rotterdam

Burgemeester en wethouders van Rotterdam maken bekend dat de gemeenteraad bij besluit van 12 december 2019 het bestemmingsplan ‘Parlando’ (NL.IMRO.0599.BP2137Parlando-va01) heeft vastgesteld. Het bestemmingsplan is gewijzigd vastgesteld ten opzichte van het ontwerp dat ter inzage heeft gelegen. Het betreft een aantal redactionele wijzigingen. Hiernaast is een voortoets natuur toegevoegd.

 

Het plangebied van Parlando ligt tussen Guido Gezelleweg, het voetpad langs hoofdwatergang H21659, de voorste perceelsgrenzen van de woningen Du Perronstraat 3 tot en met 11, de Molièreweg, de achterste perceelsgrenzen van de woningen Molièreweg 581 tot en met 589, de achterste perceelsgrenzen van de woningen Marsmanstraat 3 tot en met 11, de Marsmanstraat en het voetpad langs de zijkant van het woongebouw Guido Gezelleweg 118 tot en met 132.

 

Dit bestemmingsplan maakt de realisatie van 15 eengezinswoningen en 60 appartementen verdeeld over 3 woongebouwen in de sociale huursector mogelijk.

 

  Het raadsbesluit en het vastgestelde bestemmingsplan met bijbehorende stukken ligt met ingang van vrijdag 24 januari 2020 tot en met 6 maart 2020 ter inzage bij de informatiebalie van het Timmerhuis, Halvemaanpassage 1. Het bestemmingsplan kunt u na het maken van een afspraak (010-2672514) inzien.

 

De stukken kunnen tevens worden ingezien via www.ruimtelijkeplannen.nl.

 

Tegen het vaststellingsbesluit kan van zaterdag 25 januari 2020 tot en met vrijdag 6 maart 2020 beroep worden ingesteld door:

- belanghebbenden die tijdig hun zienswijze over het ontwerp naar voren hebben gebracht;

- belanghebbenden die kunnen aantonen daartoe redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest;

- belanghebbenden die bezwaren hebben tegen wijzigingen die bij de vaststelling van het bestemmingsplan zijn aangebracht.

 

Het beroep moet schriftelijk worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Indien beroep wordt ingesteld kan tevens een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Voor zowel het beroepschrift als het verzoekschrift is griffierecht verschuldigd. Het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt, tenzij binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend. Het besluit treedt dan niet in werking alvorens op het verzoek is beslist.

 

Op het besluit is de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dit betekent dat u in het beroepschrift moet aangeven welke beroepsgronden u aanvoert tegen het besluit. Na afloop van de termijn van zes weken kunnen geen nieuwe beroepsgronden meer worden aangevoerd. Vermeld in het beroepschrift dat de Crisis- en herstelwet van toepassing is.

 

Rotterdam, 22 januari 2020

 

Burgemeester en wethouders voornoemd,

namens dezen,

 

Mevr. H.M. van Bockxmeer

Algemeen directeur cluster Stadsontwikkeling

 

Naar boven