Gemeente Waadhoeke - Ontwerp wijzigingsplan - Noorderbleek en Marten Oostwoudstraat, Franeker

Logo Waadhoeke

Burgemeester en wethouders van Waadhoeke maken, ter voldoening aan het bepaalde in artikel 3.9a van de Wet ruimtelijke ordening, juncto artikel 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht bekend dat met ingang van 2 juli 2020 tot en met 12 augustus 2020 het ontwerp wijzigingsplan Franeker – Noorderbleek en Marten Oostwoudstraat, planidentificatienummer NL.IMRO.1949.WPFraNoorderbleo-ONT1, voor een ieder ter inzage ligt bij de centrale balie van het gemeentehuis, Harlingerweg 18 te Franeker.

Accolade heeft het voornemen om 37 sociale huurwoningen verdeelt over twee locaties aan de Noorderbleek en de Marten Oostwoudstraat te Franeker te realiseren. Beide locaties betreffen voormalige schoollocaties, waar de bebouwing inmiddels verwijderd is en sindsdien braak liggen. De voorgenomen woningbouw is niet bij recht realiseerbaar op basis van het geldende bestemmingsplan, omdat in de huidige juridische-planologische regeling beide locaties zijn bestemd als “Groen”.

Daarop is bij de gemeente Waadhoeke het verzoek ingediend om de bestaande bestemming te wijzigen zodat beide gebieden ingericht en gebruikt kunnen worden ten behoeve van wonen. Om dit voornemen mogelijk te maken wordt gebruik gemaakt van een in het geldende bestemmingsplan opgenomen wijzigingsbevoegdheid. Met het voorliggende wijzigingsplan wordt hier toepassing aan gegeven.

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan een ieder zijn of haar zienswijze op het ontwerp wijzigingsplan (bij voorkeur) schriftelijk kenbaar maken bij het college van Waadhoeke, Postbus 58, 8800 AB Franeker.

Franeker, 1 juli 2020

 

Naar boven