Kennisgeving ontwerpbestemmingsplan ‘Vrijlandt’ en ontwerpbesluit hogere waarde

Logo Rotterdam

Burgemeester en wethouders van Rotterdam maken bekend dat met ingang van vrijdag 3 juli 2020 gedurende een periode van zes weken (dus tot en met donderdag 13 augustus 2020) het ontwerpbestemmingsplan ‘Vrijlandt’ (NL.IMRO.0599.BP2033Vrijlandt-on01) met de bijbehorende stukken en het ontwerpbesluit hogere waarden voor het project Vrijlandt voor een ieder ter inzage ligt en te raadplegen is via www.ruimtelijkeplannen.nl.

 

Zolang de maatregelen in verband met het coronavirus duren, is het niet mogelijk om het ontwerpbestemmingsplan in te zien op een gemeentelijke locatie. Er is ook geen informatieavond. U kunt op werkdagen tussen 10u en 12u contact opnemen met telefoonnummer 06-10965074 of 06-10353905 dan wordt in overleg gezocht naar een maatwerkoplossing.

 

Inhoud van het plan

Het project ‘Vrijlandt’ beoogt de realisatie van een duurzame woonwijk met 290 woningen, 190 eengezinswoningen vrije sector koop, en 100 sociale huurwoningen, waarvan 50 eengezinswoningen en 50 appartementen in één appartementengebouw in de wijk Lombardijen.

 

Plangebied

Het plangebied is gelegen in het noorden van de wijk Lombardijen, direct ten zuiden van de Smeetslandsedijk. De locatie wordt globaal begrensd door de volgende wegen: in het noorden de Smeetslandsedijk, in het oosten de Molenvliet, in het zuiden de Mr. Arend van der Woudenslaan en in het westen door de Ogierssingel.

 

Zienswijzen

Gedurende bovengenoemde termijn kan een ieder over het ontwerpbestemmingsplan schriftelijk gemotiveerde zienswijzen kenbaar maken aan de gemeenteraad, door tussenkomst van de directeur van Stadsontwikkeling, R&W/Bestemmingsplannen, Postbus 6575, 3002 AN Rotterdam. Tevens kunnen gedurende deze termijn door een ieder mondeling gemotiveerde zienswijzen kenbaar worden gemaakt. Voor het maken van een afspraak kunt u op werkdagen contact opnemen met telefoonnummer 06-10965074 of 06-10353905. Uw schriftelijke zienswijze dient voorzien te zijn van uw naam, adres, woonplaats, handtekening en e-mailadres.

 

Rotterdam, 1 juli 2020 

 

Burgemeester en wethouders voornoemd,

namens dezen,

 

Mevr. H.M. van Bockxmeer

Algemeen directeur cluster Stadsontwikkeling

 

Naar boven