Rectificatie: Terinzagelegging bestemmingsplan Oude Tempel

Logo Soest

 

Burgemeester en Wethouders van Soest rectificeren hun bekendmaking van 24 juni 2020, op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening van de terinzagelegging van het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan Oude Tempel (NL.IMRO.0342.BPSTB0023-0301). In de bekendmaking is de periode van terinzagelegging abusievelijk gesteld van 25 juni 2020 t/m 5 september 2020. Dit moet zijn 25 juni 2020 t/m 5 augustus 2020.

Het bestemmingsplan gaat over het terrein Oude Tempel in Soesterberg en voorziet in de ontwikkeling van een nieuwe woonwijk tot maximaal 300 woningen. Het eerdere besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan van 21 december 2017 is door de Afdeling bestuursrechtspraak vernietigd. Met dit bestemmingsplan wordt beoogd de gebreken te herstellen die de Afdeling bestuursrechtspraak in het vorige bestemmingsplan heeft geconstateerd.

 

Ter inzage bestemmingsplan Oude Tempel

Het bestemmingsplan ‘Oude Tempel’ en het vaststellingsbesluit liggen van 25 juni 2020 tot en met5 augustus 2020 ter inzage bij Idea Soest (Willaertstraat 49) en bij Idea Soesterberg (Christiaan Huygenslaan 4a). Daarnaast ligt het bestemmingsplan en het vaststellingsbesluit ter inzage bij het Omgevingsloket van de afdeling Dienstverlening in het gemeentehuis.

Door de aangescherpte richtlijnen vanuit het RIVM vanwege het Coronavirus, is het dringende advies om het plan digitaal te bekijken. Heeft u geen digitale mogelijkheden neemt u dan contact op met de heer A. Peters van de afdeling Ruimte via het algemene nummer 035–609 34 11. Dit nummer is op werkdagen bereikbaar van 8.30 uur tot 12.30 uur. Tegen betaling van leges kan bij het Omgevingsloket een afschrift worden verstrekt van de ter inzage gelegde stukken.

 

Digitaal Raadplegen

Het bestemmingsplan is digitaal beschikbaar op de website www.ruimtelijkeplannen.nl via de volgende link https://www.ruimtelijkeplannen.nl/?planidn=NL.IMRO.0342.BPSTB0023-0301

Voor professioneel gebruik kunt u de planbestanden hier downloaden: https://0342.ropubliceer.nl/?phID=E52B69C8-4C29-4911-B79D-35212D2BB87C

Het planidentificatienummer van het bestemmingsplan is: NL.IMRO.0342.BPSTD0023-0301.

Het digitale bestemmingsplan op www.ruimtelijkeplannen.nl is authentiek en rechtsgeldig en prevaleert bij twijfel of verschil boven het analoge bestemmingsplan (zoals een pdf of een papieren versie).

Op de gemeentelijke viewer kunt u het plan inzien via de volgende link:

www.soest.nl/bestemmingsplannen: https://digitaleplannen.nl/0342/E52B69C8-4C29-4911-B79D-35212D2BB87C

 

Beroep en voorlopige voorziening

Voor de beroepsmogelijkheden tegen het genomen besluit geldt, dat gedurende de termijn waarin het besluit ter inzage ligt de volgende personen en/of instanties beroep kunnen instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State (AbRvS), Postbus 20019, 2500 EA Den Haag:

iedere belanghebbende die bezwaar heeft tegen de door de gemeenteraad bij de vaststelling aangebrachte wijzigingen in vergelijking met het ontwerpbestemmingsplan;

iedere belanghebbende die tijdig een zienswijze heeft ingediend tegen het ontwerpbestemmingsplan en

iedere belanghebbende die weliswaar geen (ontvankelijke) zienswijze heeft ingediend, maar kan aantonen dat hij of zij redelijkerwijs niet in staat was zich tijdig met een zienswijze tot de gemeenteraad te wenden.

Het instellen van beroep heeft geen schorsende werking op het besluit. Daarvoor moet naast het beroep bij de Afdeling bestuursrechtspraak een afzonderlijk verzoek om voorlopige voorziening worden gericht aan de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak, op bovenstaand adres.

Crisis - en Herstelwet

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan Oude Tempel valt van rechtswege onder de toepasselijkheid van de Crisis- en Herstelwet. Dit betekent dat een belanghebbende die beroep wenst in te stellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak in het beroepschrift de beroepsgronden moet opnemen en indien binnen de beroepstermijn geen beroepsgronden zijn ingediend het beroep niet-ontvankelijk zal worden verklaard. Na afloop van de beroepstermijn kunnen geen gronden meer worden ingediend.

Inwerkingtreding

Het bestemmingsplan treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak is ingediend, treedt het besluit echter niet in werking voordat op het verzoek is beslist.

Naar boven