Besluit hogere waarden Wet geluidhinder, Wijzigingsplan 1e Melmseweg fase IIA2 Veenendaal

Logo Veenendaal

Voor de invulling van het gebied rondom de 1e Melmseweg in Veenendaal is het uitwerkingsplan ‘1e Melmseweg fase 2’ vastgesteld. Dit plan maakt het mogelijk om binnen de bouwvlakken M en N 20 woningen te realiseren. Met de uitwerking van de bouwtekeningen is echter gebleken dat de woningen voor de voorgevelroolijn gesitueerd zijn, om zo meer ruimte aan de achterzijde te bieden. Dit biedt onwenselijke bouwmogelijkheden aan de achterzijde van de woningen. Om te garanderen dat de bebouwingsmogelijkheden niet worden vergroot maar worden verplaatst, is het wijzigingsplan ‘1e Melmseweg fase IIA2’ opgesteld.

Ligging plangebied

Het plangebied is gelegen aan de 1e Melmseweg in Veenendaal en wordt globaal begrensd door de 1e Melmseweg aan de oostzijde en Veldjesgraaf aan de westzijde.

Besluit hogere waarden

Het wijzigingsplan is getoetst aan de Wet geluidhinder. Uit het bijbehorend akoestisch onderzoek blijkt dat het geluidsniveau op de gevels van woningen binnen het plangebied, vanwege het wegverkeer op de Rondweg-West en de rijksweg A12, hoger is dan de wettelijke voorkeurswaarde die genoemd is in de Wet geluidhinder. De Wet geluidhinder biedt de mogelijkheid om, onder voorwaarden, ontheffing te verlenen van deze voorkeurswaarde. Het college van burgemeester en wethouders heeft voor het plan gebruik gemaakt van deze mogelijkheid en heeft op 11 juni 2020 het besluit hogere waarden vastgesteld.

Stukken ter inzage

Het ontwerp van het besluit hogere waarden heeft van 23 april 2020 tot en met 3 juni 2020 ter inzage gelegen. Het besluit is overeenkomstig het ontwerpbesluit vastgesteld. U kunt het definitieve besluit met bijbehorende stukken van 2 juli 2020 tot en met 13 augustus 2020 inzien bij het Omgevingsloket in het gemeentehuis, Raadhuisplein 1 te Veenendaal.

Instellen beroep

Op grond van de Algemene wet bestuursrecht kan, binnen zes weken na de dag waarop het besluit ter inzage is gelegd, tegen dit besluit tot vaststelling van hogere waarden, door degene(n) wiens belang rechtstreeks bij dit besluit is betrokken en primair degenen die zienswijzen tegen het ontwerpbesluit hogere waarden hebben ingebracht, beroep worden ingesteld bij de Raad van State. Uw bezwaar kunt u richten aan de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA te 's Gravenhage, onder duidelijke vermelding van uw naam en adres alsmede het kenmerk van het betreffende besluit hogere waarden. Voor het instellen van beroep zijn griffierechten verschuldigd. Hierover ontvangt de indiener nader bericht van de Raad van State.

 

Naar boven