Vastgesteld bestemmingsplan; Wijzigingsplan ‘Noordweg 54 en Aagtekerkseweg ongenummerd’, Oostkapelle, vastgesteld en besluit vaststellen hogere waarden Wet Geluidhinder

Logo Veere

 

Het college van burgemeester en wethouders heeft op 26 mei 2020 het ontwerp wijzigingsplan ‘Noordweg 54 en Aagtekerkseweg ongenummerd’, Oostkapelle, ongewijzigd vastgesteld. Hierbij is het bestemmingsplan ‘Buitengebied 3e herziening’ gewijzigd, waarbij de bestemming van het perceel Noordweg 54 is omgezet van ‘Detailhandel, specifieke vorm van detailhandel - caravanhandel’ in ‘Wonen’ en het perceel Aagtekerkseweg ongenummerd van de bestemming ‘Agrarisch met waarden - Landschapswaarden’ in ‘Wonen’. Tegen het ontwerp wijzigingsplan zijn geen zienswijzen ingediend, zodat het plan ongewijzigd is vastgesteld.

 

Daarnaast zijn, op grond van artikel 110c van de Wet Geluidhinder, hogere waarden vastgesteld voor twee woningen aan de Noordweg 54 in Oostkapelle. Ook tegen dit ontwerpbesluit zijn geen zienswijzen ingediend.

 

Het vastgestelde bestemmingsplan en het besluit tot het vaststellen van hogere waarden liggen van 2 juli 2020 tot en met 13 augustus 2020 ter inzage. De besluiten zijn in te zien via www.ruimtelijkeplannen.nl onder nummer NL.IMRO.0717.0151WPNoAagOkp-VG01 en via www.veere.nl onder “Inwoners & bezoekers – bouwen en wonen – ruimtelijke plannen buiten de kernen – Oostkapelle – Noordweg 54”. Tenslotte is er de mogelijkheid om het plan in te komen zien op het gemeentehuis.

 

Gedurende de termijn van ter inzagelegging kunnen belanghebbenden, die aantonen dat zij niet in de gelegenheid zijn geweest tijdig een zienswijze in te dienen, een beroepschrift indienen bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Het vastgestelde wijzigingsplan treedt in werking op 2020, tenzij bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State een verzoek om voorlopige voorziening wordt ingediend. Het plan treedt dan niet eerder in werking dan dat daarop is beslist.

 

 

Domburg, 2 juli 2020

Burgemeester en wethouders van Veere,

De secretaris, De burgemeester

J.F.M. Steinbusch R.J. van der Zwaag

Naar boven