Ontwerp wijzigingsplan Smitsweg 63, Hellevoetsluis

Logo Hellevoetsluis

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Hellevoetsluis maakt bekend dat zij in haar vergadering van 23 juni 2020 heeft ingestemd met het ter inzage leggen van het Ontwerp wijzigingsplan Smitsweg 63, gemeente Hellevoetsluis.

 

Inhoud in het kort

Het wijzigingsplan betreft een bestemmingswijziging van ‘Agrarisch’ naar ‘Wonen’. Het plangebied is gelegen aan de Smitsweg 63 en maakt onderdeel uit van het buitengebied van Hellevoetsluis. In overeenstemming met de wijzigingsbevoegdheid in het vigerende bestemmingsplan zal het gehele bouwvlak de bestemming ‘wonen’ krijgen. De bestemming tuin wordt niet als zodanig weergegeven, waar dit gebruik wel van toepassing is. Bij een volgende actualisatie van het bestemmings-/omgevingsplan zal de bestemming tuin worden toegevoegd. De woning wordt ontsloten aan de oostelijke zijde van het perceel, direct op de Smitsweg en is gesitueerd op flinke afstand van de weg met een groene voortuin. Deze groene voortuin wordt in stand gehouden zie hiervoor ook het landschapsplan.

Het college is bevoegd om de bestemming ‘Agrarisch’ te wijzigen in de bestemming ‘Wonen’. In het wijzigingsplan is onderbouwd dat aan de gestelde voorwaarden voor deze wijzigingsmogelijkheid wordt voldaan. Daarnaast wordt beargumenteerd dat er sprake is van goede ruimtelijke ordening.

 

Zienswijzen

Het ‘Ontwerp wijzigingsplan Smitsweg 63, gemeente Hellvoetsluis’ ligt vanaf donderdag 2 juli 2020 tot en met woensdag 12 augustus 2020 voor eenieder ter inzage bij het klantcontactcentrum (KCC) in het gemeentehuis aan de Oostzanddijk 26 te Hellevoetsluis. Het bestemmingsplan is digitaal te raadplegen via de website www.ruimtelijkeplannen.nl en via de gemeentelijke website www.hellevoetsluis.nl. In de periode dat het ontwerpbestemmingsplan ter inzage ligt, kunt u een schriftelijke of mondelinge zienswijze kenbaar maken. Schriftelijke zienswijzen kunnen per brief worden gestuurd naar gemeente Hellevoetsluis, t.a.v. de gemeenteraad van Hellevoetsluis, postbus 13, 3220 AA Hellevoetsluis of per e-mail naar het e-mailadres gemeente@hellevoetsluis.nl onder vermelding van ‘zienswijzen WP perceel Smitsweg 63’.

Zolang het gemeentehuis gesloten is in verband met de huidige situatie rondom het coronavirus kunt u voor het raadplegen van stukken bij het KCC een afspraak maken via telefoonnummer: 14 0181. Voor het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u telefonisch contact opnemen met de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling & Beleid via het algemene nummer van de gemeente Hellevoetsluis 14 0181. Er zal dan een afspraak met u worden gemaakt.

Bij vragen over het wijzigingsplan kunt u contact opnemen met M. Wansink van de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling & Beleid via het algemene nummer van de gemeente Hellevoetsluis 14 0181.

 

Verdere procedure

Na de zienswijzenperiode en eventuele beantwoording van zienswijzen neemt het college van burgemeester en wethouders een besluit omtrent vaststelling van het wijzigingsplan. Na de vaststelling van het wijzigingsplan kan beroep ingesteld worden bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

 

Hellevoetsluis, 1 juli 2020

Burgemeester en wethouders van Hellevoetsluis

Naar boven