Kennisgeving voorbereiding bestemmingsplan ‘Lawijckerhof 6 e.o., 2020’

Logo Renkum

Het college van burgemeester en wethouders maakt op grond van artikel 1.3.1 van het Besluit ruimtelijke ordening bekend dat het volgende bestemmingsplan wordt voorbereid: ‘Lawijckerhof 6 e.o., 2020’.

 

Dit bestemmingsplan heeft betrekking op de locatie van de Open hof kerk (Burchtkerk) aan de Lawijckerhof 6 en het zalencentrum De Burcht/Dorpshuis Wolfheze in Wolfheze. Beiden hebben hun functie verloren. De Burcht wordt gesloopt en daarvoor in de plaats komen 2 twee-onder-één-kap-woningen. Het kerkgebouw blijft behouden en wordt omgevormd tot vier woningen. Omdat woningbouw en het gebruik van het kerkgebouw voor wonen nu nog niet is toegestaan wordt een nieuw bestemmingsplan voorbereid. In dit nieuwe bestemmingsplan krijgt het terrein een woonbestemming.

 

Het plangebied heeft betrekking op het perceel aan Lawijckerhof 6 en Macharislaan 15 in Wolfheze. Het gebied wordt begrensd door de Lawijckerhof in het noorden, de Macharislaan in het westen, de Johan Stratiuslaan in het oosten en in het zuiden door de tuinen van de woningen aan de Burchtlaan.

Het bestemmingsplan heeft betrekking op de kadastrale percelen Oosterbeek, sectie A, nummers 395, 396, 624 en 625.

 

Op dit moment liggen er geen stukken ter inzage en kunt u ook geen zienswijze indienen ten aanzien van het voornemen het bestemmingsplan te gaan wijzigen. Zodra het ontwerpbestemmingsplan ter inzage is gelegd kunt u stukken inzien en een zienswijze indienen. De verwachting is dat het bestemmingsplan over circa een maand (ongeveer halverwege augustus) ter inzage wordt gelegd.

Naar boven