M.e.r.-beoordelingsbesluit Kabelbaan Floriade Almere 2022

Logo Almere

Burgemeester en wethouders maken bekend dat met ingang van dinsdag 30 juni 2020 gedurende zes weken voor een ieder het m.e.r.-beoordelingsbesluit Kabelbaan Floriade Almere 2022 ter inzage ligt (tot en met dinsdag 11 augustus 2020).

M.e.r .-beoordelingsbesluit

De Floriade Almere 2022 B.V. heeft het initiatief genomen om een kabelbaan te realiseren op het Floriadeterrein. Met de kabelbaan kunnen bezoekers zich gedurende de openstelling van de Floriade Almere 2022 gemakkelijk en comfortabel tussen het noorden en het zuiden van het Floriadeterrein verplaatsen. De kabelbaan zal worden gerealiseerd door de firma Doppelmayr Cable Car Gmbh & Co uit Oostenrijk. Voor de realisatie van de kabelbaan moet worden afgeweken van het Chw bestemmingsplan Almere Centrum Weerwater - Floriade.

In de Wet milieubeheer en het bijbehorende Besluit m.e.r. zijn activiteiten genoemd waarvoor een milieueffectrapportage moet worden opgesteld. Activiteiten in onderdeel D, categorie 10 van de bijlage bij het Besluit m.e.r. zijn m.e.r.-beoordelingsplichtig. Het gaat daarbij om de aanleg, wijziging of uitbreiding van skihellingen, skiliften, kabelspoorwegen en bijbehorende voorzieningen. De aanleg van een kabelbaan is onder andere m.e.r.- beoordelingsplichtig als de activiteit betrekking heeft op 250.000 bezoekers of meer per jaar.

Om die reden moet voorafgaand aan de indiening van de aanvraag omgevingsvergunning voor de realisatie van de kabelbaan beoordeeld worden of er een m.e.r.- procedure moet worden doorlopen.

Het college van burgemeester en wethouders heeft op dinsdag 16 juni 2020 besloten dat er geen milieueffectrapportage hoeft te worden opgesteld voor de aanvraag omgevingsvergunning. Dit besluit is genomen op grond van een door het adviesbureau Arcadis opgestelde aanmeldingsnotitie.

Waar kunt u het besluit inzien?

In verband met de Coronacrisis is het m.e.r-beoordelingsbesluit alleen digitaal beschikbaar.

De digitale versie van het besluit is in te zien via: almere.nl/ruimtelijkeplanneninprocedure

Voor vragen over het besluit of hulp bij het inzien, kunt u terecht bij het team Vergunningen, Toezicht en Handhaving. U kunt hiervoor telefonisch een afspraak maken op telefoonnummer 14036.

Procedure

Het m.e.r.-beoordelingsbesluit is een voorbereidingsbesluit in de zin van artikel 6:3 van de Algemene wet bestuursrecht. Dit betekent dat er tegen dit besluit geen zelfstandig bezwaar of beroep mogelijk is, tenzij belanghebbenden hierdoor - los van het voor te bereiden besluit over de omgevingsvergunning - rechtstreeks in hun belang worden getroffen. Belanghebbenden kunnen wel hun opvatting over het m.e.r.-beoordelingsbesluit via een zienswijze kenbaar maken in het kader van de terinzagelegging van de ontwerp omgevingsvergunning. De ter inzagelegging van de ontwerp omgevingsvergunning zal op de gebruikelijke wijze via gemeenteblad.almere.nl bekendgemaakt worden.

Naar boven