Gemeente Amsterdam - Kennisgeving ongewijzigde vaststelling bestemmingsplan Kopraweg e.o. en het besluit om geen exploitatieplan vast te stellen

Logo Amsterdam

Burgemeester en wethouders van Amsterdam maken ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening het volgende bekend.

De gemeenteraad van Amsterdam heeft bij besluit van 11 juni 2020 het bestemmingsplan Kopraweg e.o. ongewijzigd vastgesteld. Bij besluit van gelijke datum heeft de gemeenteraad voorts besloten geen exploitatieplan vast te stellen.

Bestemmingsplan 

Het plangebied van het bestemmingsplan Kopraweg e.o. wordt globaal begrensd in het zuiden en westen door de Westpoortweg (N202), in het noorden door bedrijfspercelen en in het oosten door het water van de Amerikahaven.

Het bestemmingsplan heeft betrekking op de bedrijfsgronden gelegen aan de Kopraweg op industrieterrein Westpoort. Ook een deel van de Kopraweg, een deel van het spoor en een deel van het water van de Amerikahaven vallen binnen het plangebied en krijgen de juiste bestemming. Het bestemmingsplan Kopraweg e.o. beoogt om een actuele juridisch planologische regeling voor het plangebied te creëren. In het plangebied spelen geen concrete (grootschalige) ontwikkelingen. Het betreft een conserverend plan.

Ter inzage

Het ongewijzigde bestemmingsplan Kopraweg e.0. met bijbehorende stukken en het besluit om geen exploitatieplan vast te stellen liggen met ingang van donderdag 2 juli 2020 ter inzage op het hierna genoemde adres, totdat onderstaande beroepstermijn is verstreken.

Het Stadsloket van het stadhuis, Amstel 1, Amsterdam. Bel voor openingstijden 14 020 of kijk op www.amsterdam.nl/adressengids/stadsloketten/stadsloket-centrum

Het bestemmingsplan Kopraweg e.o. is daarnaast digitaal raadpleegbaar via www.ruimtelijkeplannen.nl. Het planidentificatienummer (ID) is: NL.IMRO.0363.B1703BPGST-VG01

Beroep

Een belanghebbende die tijdig zijn zienswijze naar voren heeft gebracht, kan vanaf vrijdag 3 juli 2020 gedurende zes weken, beroep instellen tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan en het besluit om geen exploitatieplan vast te stellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Gelijke bevoegdheid komt toe aan een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijze niet in staat is geweest om een zienswijze in te dienen.

Het beroep dient te worden gericht aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage, of digitaal via https://digitaalloket.raadvanstate.nl.

Inwerkingtreding

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking daags na afloop van de hiervoor genoemde beroepstermijn. Het instellen van beroep schorst de werking van het besluit niet.

Voorlopige voorziening

Degene die beroep heeft ingesteld kan de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak verzoeken met het oog op onverwijlde spoed een voorlopige voorziening te treffen. Het verzoek dient geadresseerd te worden aan de Raad van State, ter attentie van de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak, postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage, of digitaal via https://digitaalloket.raadvanstate.nl.

Indien het verzoek tijdens de beroepstermijn wordt ingediend, treedt het besluit waarvoor de voorlopige voorziening is gevraagd niet in werking voordat op het verzoek is beslist.

 

Amsterdam, 1 juli 2020

burgemeester en wethouders,

Femke Halsema

Burgemeester

Peter Teesink

gemeentesecretaris 

Naar boven