Gewijzigde vaststelling “Paraplubestemmingsplan Kennisecosysteem”

Logo Wageningen

Burgemeester en wethouders van de gemeente Wageningen maken bekend dat de gemeenteraad in zijn vergadering van 11 mei 2020 het “Paraplubestemmingsplan Kennisecosysteem” gewijzigd heeft vastgesteld.

 

Inhoud en begrenzing bestemmingsplan

De gemeente Wageningen heeft met de Wageningen UR en het bedrijfsleven afgesproken de kennisintensieve bedrijvigheid binnen de gemeente te stimuleren. Van belang hierbij is dat de verschillende (bedrijfs)locaties gezien worden als een samenhangend geheel. Waarbij sprake is van één “ecosysteem” waarbij er interactie bestaat tussen de industrieën, kennisintensieve bedrijfsleven en universiteit en hogescholen, maar ook direct hieraan gerelateerde toeleveringsbedrijven.

Belangrijk hierbij is dat er een eenduidige omschrijving van de kennisintensieve bedrijven en kantoren komt met een uitgebreidere staat van bedrijfsactiviteiten zodat er meer mogelijkheden komen voor het vestigen van dit type bedrijven.

Met voorliggend paraplubestemmingsplan wordt een eenduidige regeling voor bedrijven in het “kennisecosysteem” en een uitgebreidere staat van bedrijfsactiviteiten planologisch juridisch voor verschillende bestemmingsplannen op de Wageningen Campus (globaal tussen Nijenoordallee, Mondriaanlaan, Mansholtlaan en Kielekampsteeg) vastgelegd. Deze regeling zal ook de basis vormen voor de nog op te stellen bestemmingsplannen voor het Business en sciencepark en de herziening van het bestemmingsplan voor het bedrijventerrein Kortenoord.

 

Wijzigingen in het bestemmingsplan

Bij de vaststelling van het bestemmingsplan zijn er wijzigingen in het bestemmingsplan aangebracht ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan. Deze wijzigingen staan in de zienswijzennota, welke onderdeel uitmaakt van het raadsbesluit over de vaststelling van het bestemmingsplan.

De zienswijze geeft geen aanleiding om de juridische regels of de verbeelding van het bestemmingsplan aan te passen. Wel geeft het aanleiding om de toelichting uit te breiden met een duidelijker beschrijving van het doel van het parapluplan en een motivering van de milieueffecten als gevolg van de aangepaste regels.

 

Ter inzage

Het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan ligt met ingang van donderdag 2 juli 2020 gedurende zes weken (tot en met 13 augustus 2020) ter inzage bij Publiekszaken, Markt 22. In verband met het coronavirus is het stadhuis beperkt geopend. De stukken kunnen alleen op afspraak worden ingezien tussen 8.30 uur en 16.00 uur. Via de gemeentelijke website (www.wageningen.nl) kunt u een afspraak maken. Kunt of wilt u niet naar het gemeentehuis komen, neem dan contact op met Loket Ruimte via het telefoonnummer 0317 – 492 911. Dan zoeken we naar een gepaste oplossing.

 

Website

Het bestemmingsplan is in elektronische vorm te raadplegen en te verkrijgen via de website www.ruimtelijkeplannen.nl. Het planidentificatienummer is NL.IMRO.0289.0074kennisecosyst-VSG1.

 

Beroep

Tot en met 20 maart 2019 kan tegen het besluit van de gemeenteraad tot het gewijzigd vaststellen van het bestemmingsplan beroep worden ingesteld door:

 

  • 1.

    belanghebbenden die tijdig zienswijzen tegen het ontwerpbestemmingsplan hebben ingebracht;

  • 2.

    belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij geen zienswijzen hebben ingebracht tegen het ontwerpbestemmingsplan;

  • 3.

    overige belanghebbenden, voor zover het wijzigingen in het bestemmingsplan waartoe de gemeenteraad heeft besloten, die zich niet met deze wijzigingen kunnen verenigen.

 

Beroep kan worden ingesteld bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Indien beroep wordt ingesteld kan tevens een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State. Aan zowel het instellen van beroep als het indienen van een verzoek om voorlopige voorziening zijn kosten verbonden.

 

Meer informatie

Als u nog vragen heeft over het plan, kunt u contact opnemen met Publiekszaken, telefoonnummer (0317) – 492 400.

Wageningen, 1 juli 2020

Naar boven