Terinzagelegging ontwerpwijzigingsplan “De Schakel’’

Logo Rijswijk

Burgemeester en wethouders maken bekend dat zij een wijzigingsplan voorbereiden voor het mogelijk maken van maximaal 56 woningen op de locatie de ‘’Schakel’’ en dat hiervoor een ontwerpwijzigingsplan is opgesteld. Deze ligt gedurende zes weken ter inzage, vanaf vrijdag 3 juli 2020 tot en met donderdag 13 augustus 2020 ter inzage. Gedurende deze periode kunnen zienswijzen worden ingediend.

Aanleiding en aard wijzigingsplan

De reden voor het wijzigingsplan is het voornemen om op de locatie “De Schakel’’ maximaal 56 grondgebonden sociale huur woningen te realiseren. Van deze 56 woningen worden maximaal 8 tiny houses gerealiseerd. Ten behoeve van de ontwikkeling worden de bestaande gestapelde woningen en het schoolgebouw gesloopt. Het plan past niet direct binnen het geldende bestemmingsplan, maar past wel binnen de kaders uit de wijzigingsbevoegdheid zoals opgenomen in het geldende bestemmingsplan ‘’Te Werve’’. Daarom is een ontwerpwijzigingsplan opgesteld.

Ter inzage

Op grond van op grond van artikel 3.6 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) ligt het ontwerpwijzigingsplan ter inzage vanaf vrijdag 3 juli 2020 tot en met donderdag 13 augustus 2020 ter inzage. Iedereen kan het plan bekijken en desgewenst een zienswijze indienen. U kunt een zienswijze richten aan het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Rijswijk, t.a.v. D. Best. Een papieren exemplaar van het ontwerpwijzigingsplan ligt ter inzage bij de balie Publieksvoorlichting in de hal van het Stadhuis, Bogaardplein 15 te Rijswijk. De balie is op dinsdag t/m donderdag geopend van 9:00 uur tot 17:00 uur en op maandag en vrijdag van 9:00 uur tot 12:00 uur.

Als gevolg van de maatregelen rond het coronavirus heeft het gemeentebestuur moeten besluiten de publieksbalies te sluiten. Mogelijk dat vanwege deze maatregelen de balie Publieksvoorlichting nog niet (volledig) open is. In dat geval is het niet mogelijk om het ontwerpwijzigingsplan “De Schakel” in te zien bij de balie Publieksvoorlichting in het stadhuis van Rijswijk. Mocht u het ontwerpwijzigingsplan toch willen inzien, dan kunt u contact opnemen met het Klantcontactcenter van de gemeente op werkdagen tussen 8:30 uur en 17:00 uur, via het telefoonnummer 14070 of een mail sturen naar ruimtelijkeplannen@rijswijk.nl.

De pdf-stukken zijn in te zien via https://www.rijswijk.nl/tewerve. De digitale stukken (IMRO-gecodeerd) kunt u bekijken via de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl. Op die website kunt u het beste zoeken op het volgende identificatienummer (IDN): NL.IMRO.0603.wpdeschakel-ON01

Indienen zienswijze

Gedurende de termijn kan een ieder een zienswijze over het wijzigingsplan sturen aan burgemeester en wethouders, postbus 5305, 2280 HH Rijswijk. Ook het indienen van een mondelinge zienswijze op het wijzigingsplan is mogelijk. Hiervoor dient tijdig, bij voorkeur uiterlijk een week voor het einde van de terinzagelegging, een telefonische afspraak te worden gemaakt met mevrouw D. Best via 14070 (aanwezig op woensdag en donderdag).

 

Rijswijk, 2 juli 2020

Burgemeester en wethouders,

P.M. Schuit, secretaris

drs. M.J. Bezuijen, burgemeester

Naar boven