Uitwerkingsplan ’ Westerwal Van Heemskerckstraat’ opnieuw vastgesteld

Logo Groningen

Het plan

Burgemeester en wethouders hebben op 24 juni 2020 onder besluitnummer 5, het uitwerkingsplan Westerwal Van Heemskerckstraat voor de tweede maal herzien vastgesteld. Het plan heeft betrekking op het gebied aan de westzijde van de Zeeheldenbuurt, net binnen de stadsring, tussen de Van Heemskerckstraat en het water Hoendiep. Hier komen maximaal 180 appartementen en studio's en een aantal grondgebonden woningen.

In een beroepsprocedure is het plan op 10 december 2019 voor de eerste maal herzien vastgesteld en is het maximum aantal grondgebonden woningen verminderd. De ontwikkelaar en de appellant hebben nu alsnog overeenstemming bereikt. Het plan wordt daarom nu nogmaals opnieuw vastgesteld om het oorspronkelijk beoogde aantal van 22 woningen weer mogelijk te maken.

Inzage

Het uitwerkingsplan ligt ter inzage met ingang van 2 juli tot en met 12 augustus 2020. U kunt de stukken op drie manieren inzien:

- als pdf-bestand op de gemeentelijke website gemeente.groningen.nl/actuele-bestemmingsplannen;

- digitaal op de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl, het identificatienummer is NL.IMRO.0014.UP003vHeemskerck-vg03;

- op papier bij het Loket Bouwen en Wonen, Harm Buiterplein 1.

LET OP: in verband met de coronacrisis is er vooralsnog GEEN vrije inloop. Probeert u de stukken zo veel mogelijk digitaal in te zien. Lukt dat niet, overlegt u dan telefonisch met het Loket, op werkdagen tussen 9.00 en 12.00 uur via het telefoonnummer 14 050. Houdt u onze berichtgeving en de website in de gaten voor veranderingen. U kunt bij het Loket ook exemplaren van het uitwerkingsplan bestellen (tegen betaling).

Beroepsfase

Met ingang van 2 juli tot en met 12 augustus kan een belanghebbende beroep instellen tegen het besluit tot vaststelling van het uitwerkingsplan. Een beroep wordt ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Beroep kan uitsluitend worden ingesteld door een belanghebbende die bezwaar heeft tegen de wijzigingen die bij de hernieuwde vaststelling zijn aangebracht.

Op dit uitwerkingsplan is de Crisis- en herstelwet van toepassing. In het beroepschrift dienen de beroepsgronden te worden opgenomen. Het beroep wordt niet-ontvankelijk verklaard, indien binnen de beroepstermijn geen gronden zijn ingediend. De beroepsgronden kunnen na afloop van de beroepstermijn niet meer worden aangevuld.

Wie tijdig beroep heeft ingesteld kan ook om een voorlopige voorziening verzoeken. Als dit verzoek binnen de beroepstermijn wordt ingediend, schort dit de werking van het uitwerkingsplan op totdat op het verzoek is beslist. Het beroepschrift dient te worden gezonden aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage; een verzoek om voorlopige voorziening aan de voorzitter van deze Afdeling, onder hetzelfde adres.

Groningen, 1 juli 2020

Naar boven