Ontwerp bestemmingsplan ‘Mijzijde 139 Kamerik’ en gecoördineerde Omgevingsvergunning

Logo Woerden

Burgemeester en wethouders van Woerden maken conform het bepaalde in artikel 3.8 en artikel 3.32 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat met ingang van 2 juli gedurende zes weken voor een ieder ter inzage ligt:

 

- Ontwerp-bestemmingsplan ‘Mijzijde 139 Kamerik’ met identificatienummer NL.IMRO.0632.mijzijde139-bOW1

- Omgevingsvergunning met OLO-nummer 3026179

 

Plangebied en doel

Het plan voorziet in de realisatie van een hondenspeelweide aan de achterzijde van het perceel van Dierenhotel Marijke aan de Mijzijde 139 te Kamerik. Er is een nieuw planologisch kader gemaakt voor het gehele complex van het bestaande dierenpension Hotel Marijke. Niet alleen de hondenspeelweide, maar ook een beperkte uitbreiding van het bebouwde oppervlakte is meegenomen in het nieuwe ontwerp-bestemmingsplan.

 

Coördinatie

Artikel 3.30 van de Wet ruimtelijke ordening en de Coördinatieverordening gemeente Woerden 2012 maken het mogelijk dat diverse procedures gezamenlijk worden doorlopen. De voorbereiding en bekendmaking van verschillende besluiten wordt tegelijk behandeld. Naast het bestemmingsplan is ook de omgevingsvergunning gecoördineerd behandeld.

 

M.e.r.-beoordelingsbesluit

Burgemeester en wethouders hebben besloten dat geen milieueffectrapportage hoeft te worden opgesteld. Uit het bestemmingsplan blijkt dat zich door de voorgenomen activiteit geen belangrijke nadelige gevolgen voor het milieu voordoen die het opstellen van een milieueffectrapport noodzakelijk maken.

 

Inzien

Het ontwerp-bestemmingsplan, de ontwerp-omgevingsvergunning en bijbehorende relevante stukken kunt u met ingang van 2 juli tot en met 13 augustus 2020 inzien. De stukken zijn digitaal te vinden op www.woerden.nl > Inwoners > bouwen, verbouwen en slopen > bestemmingsplannen > bestemmingsplannen in voorbereiding en op www.ruimtelijkeplannen.nl onder NL.IMRO.0632.mijzijde139-bOW1. Vanwege het coronavirus wordt geadviseerd alleen naar het gemeentehuis te komen indien dit noodzakelijk is. Wilt u de stukken op papier inzien, dan kunt u telefonisch contact opnemen via het algemene telefoonnummer 140348.

 

Zienswijzen

Gedurende bovengenoemde termijn van terinzagelegging kan een ieder schriftelijk of mondeling een zienswijze indienen. Zowel met betrekking tot de ontwerp-omgevingsvergunning als het ontwerp bestemmingsplan. Schriftelijke zienswijzen onder vermelding van het plan en/of besluit, kunt u indienen bij: Gemeenteraad van Woerden, p.a. team Ruimtelijke plannen, Postbus 45, 3440 AA Woerden. U kunt geen zienswijzen indienen via e-mail. Wel kunt u digitaal een zienswijze indienen via onze website (met DigiD). Voor het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u op werkdagen telefonisch een afspraak maken. Voor vragen of meer informatie kunt u ook bij team ruimtelijke plannen terecht.

 

Woerden, 1 juli 2020

Naar boven