Mededeling vervangend besluit in het kader van de uitvoering van het project A16 Rotterdam, Rijkswaterstaat

Vervangend besluit watervergunning Hoogheemraadschap van Delfland

De toenmalige Minister van Infrastructuur en Milieu heeft op 29 juni 2016 het tracébesluit A16 Rotterdam vastgesteld. Dit tracébesluit voorziet in de nieuwe 11 km lange rijksweg die de A16 ter hoogte van het Terbregseplein verbindt met de A13 bij Rotterdam The Hague Airport. Het tracébesluit A16 Rotterdam is op 1 augustus 2017 onherroepelijk geworden.

Op grond van artikel 20 van de Tracéwet bevordert de Minister van Infrastructuur en Waterstaat een gecoördineerde voorbereiding van de besluiten op de aanvragen om vergunningen, ontheffingen en van de overige ambtshalve te nemen besluiten met het oog op de uitvoering van een Tracébesluit. Op deze besluiten is de Crisis- en herstelwet van toepassing.

In het kader van deze coördinatie is door de Minister van Infrastructuur en Waterstaat op 22 januari 2020 bekendgemaakt een door het college van Dijkgraaf en Hoogheemraden van Delfland aan Dura Vermeer Infra Milieu B.V. op grond van de Keur Delfland en de Waterwet op 18 december 2019 verleende watervergunning (kenmerk 2019-008157/D2019-11-00813).

Dit besluit heeft betrekking op:

  • het aanbrengen en hebben van een stalen damwand AZ18;

  • het afgraven van een grondlichaam;

  • het verbreden van een primaire boezemwatergang (Rodenrijsevaart);

  • het verwijderen, aanbrengen en hebben van een ophaalbrug.

Op dit besluit, waartegen na bekendmaking van donderdag 23 januari 2020 tot en met 4 maart 2020, voor belanghebbenden beroep openstond, is één beroepschrift ingediend. Op 15 april 2020 is het besluit door de voorzieningenrechter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State geschorst.

Welk besluit is genomen en ligt ter inzage?

Na deze schorsing heeft de Minister van Infrastructuur en Waterstaat kennis genomen van het feit dat door het college van Dijkgraaf en Hoogheemraden van Delfland een vervangend besluit is genomen, als bedoeld in artikel 6:19 van de Algemene wet bestuursrecht (Awb), gedateerd 26 mei 2020. Dit besluit bevat een gewijzigde motivering van de op 18 december 2019 verleende watervergunning.

Waar en wanneer ligt het besluit ter inzage?

Het vervangende besluit en de bijbehorende stukken liggen met ingang van 2 juli 2020 tot en met 12 augustus 2020 ter inzage bij het Hoogheemraadschap van Delfland, Phoenix­straat 32, 2611 AL Delft.

Voor het maken van een afspraak voor inzage van de stukken en voor vragen naar aanleiding van deze kennisgeving kunt u op werkdagen van 9.00 uur tot 16.00 uur contact opnemen met het klantcontactcentrum (KCC), te bereiken via telefoonnummer 015 – 260 81 08 of via loket@hhdelfland.nl.

Het besluit is ook beschikbaar via de website van het Hoogheem­raadschap van Delfland: www.hhdelfland.nl.

Hoe kunnen belanghebbenden beroep tegen het vervangende besluit indienen?

Van 2 juli 2020 tot en met 12 augustus 2020 staat voor belanghebbenden beroep open tegen het door het college van Dijkgraaf en Hoogheemraden van Delfland genomen vervangende besluit bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Het beroepschrift moet worden gericht aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Het beroepschrift kan door burgers ook digitaal worden gericht aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State via deze website: https://digitaalloket.raadvanstate.nl.

Het beroepschrift dient te zijn ondertekend en dient ten minste te bevatten:

  • de naam en het adres van de indiener;

  • de dagtekening;

  • een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht, dat wil zeggen in ieder geval de vermelding van het bestuursorgaan dat het besluit heeft genomen en, zo mogelijk, de datum en het kenmerk van het besluit;

  • een opgave van de redenen (gronden) waarom u zich niet met het besluit kunt verenigen.

Ook dient ten behoeve van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, zo mogelijk, een afschrift van het besluit waartegen het beroep is gericht te worden overgelegd.

Op dit besluit is hoofdstuk 1 van de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dit betekent dat de belanghebbende in het beroepschrift moet aangeven welke zijn beroepsgronden zijn. Na afloop van de beroepstermijn kunnen deze gronden niet meer worden aangevuld. In het beroepschrift dient ook te worden vermeld dat de Crisis- en herstelwet van toepassing is.

Betekenis artikel 6:19 Awb

Het door Delfland genomen besluit is aangeduid als vervangend besluit hangende beroep, conform artikel 6:19 Awb. Dit houdt in dat een door een belanghebbende reeds ingesteld beroep tegen de verleende watervergunning van rechtswege op het vervangende besluit betrekking heeft. Een belanghebbende die al beroep tegen de verleende watervergunning heeft ingesteld, hoeft dus niet opnieuw tegen het vervangende besluit beroep in te stellen.

Naar boven