Kennisgeving ontwerp-omgevingsvergunning en de ontwerpverklaring van geen bedenkingen van de gemeenteraad van Gooise Meren voor het ruimtelijk mogelijk maken van een plattelandswoning aan de Amsterdamsestraatweg 67a te Naarden (HZ_WABO-19-0214).

Logo Gooise Meren

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Gooise Meren heeft het voornemen een omgevingsvergunning te verlenen, met toepassing van artikel 2.12 eerste lid, onder 1, sub 3 Wet algemene bepalingen omgevingsrecht, voor het omzetten van een voormalige bedrijfswoning Amsterdamsestraatweg 67a naar een plattelandswoning zoals bedoeld in artikel 1.1a Wabo.

Op grond van artikel 2.27 lid 1 van de Wabo heeft de gemeenteraad van Gooise Meren op 10 juni 2020 een ontwerpverklaring van geen bedenkingen afgegeven ten behoeve van de aanvraag omgevingsvergunning tot het afwijken van het bestemmingsplan 1e herziening bestemmingsplan Buitengebied zoals is vastgesteld op 10 september 2008,

De afwijking ziet op het omzetten van een voormalige bedrijfswoning naar een plattelandswoning zoals bedoeld in artikel 1.1a Wabo.

Op grond van artikel 3.10 van de Wabo is op de aanvraag de uniforme openbare voorbereidingsprocedure Algemene wet bestuursrecht, afdeling 3.4 van toepassing.

Dit wil zeggen dat de ontwerp-omgevingsvergunning en de ontwerpverklaring van geen bedenkingen en de daarbij behorende stukken zes weken ter inzage liggen, van 26 juni 2020 tot en met 6 augustus 2020 gedurende 6 weken. De ontwerpvergunning en de bijlagen liggen ter inzage op het gemeentehuis aan de Brinklaan 35 te Bussum geedurende openingstijden. Ook zijn de stukken digitaal in te zien via www.gooisemeren.nl/ plannenenprojecten/ bestemmingsplanneninprocedure

 

Indienen zienswijzen

Binnen de gestelde termijn van zes weken kan een ieder zijn of haar zienswijze (schriftelijk of mondeling) omtrent de ontwerpvergunning indienen bij het college van burgemeester en wethouders en of de ontwerpverklaring van geen bedenkingen bij de gemeenteraad.

Schriftelijke zienswijzen dienen te worden gericht aan college of aan de gemeenteraad en kunnen worden ingezonden via postbus 6000, 1400 HA Bussum, onder vermelding van: ‘Zienswijze ontwerpvergunning of ontwerpverklaring van geen bedenkingen Amsterdamsestraatweg 67a te Naarden. Mondelinge zienswijzen kunnen enkel tijdens openingstijden en uitsluitend na het maken van een afspraak naar voren worden gebracht.

 

Beroep

Tenslotte is het van belang te weten dat alléén degenen die zienswijzen hebben ingebracht zoals hierboven beschreven en belanghebbend zijn, beroep kunnen instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

 

Nadere informatie

Voor verdere inlichtingen, kunt u tijdens kantooruren contact opnemen met mevrouw W. Verbeek via 035-207 00 00 of via e-mail wilma.verbeek @gooisemeren.nl.

 

Bussum, 18 juni 2020

 

burgemeester en wethouders,

 

M. van Schaik Drs. H.M.W. ter Heegde

Gemeentesecretaris Burgemeester

 

Naar boven