Ontwerp Bestemmingsplan en ontwerpbesluit hogere grenswaarde “Casterhoven, deelplan B, fase 7”

Logo Neder-Betuwe

Burgemeester en wethouders van Neder-Betuwe maken bekend dat, op grond van de artikel 3.1 en 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening en artikel 83 en artikel 110c Wet Geluidhinder, het ontwerp van het bestemmingsplan “Casterhoven, deelplan B, fase 7” en het ontwerpbesluit hogere grenswaarde ter inzage liggen.

Het bestemmingsplan is voorbereid om de bouw van maximaal 140 woningen mogelijk te maken op Casterhoven, Deelplan B, fase 7. Dit betreft grofweg het gebied ten zuiden van de spoorlijn, ten westen van de Hoofdstraat en ten noorden van het Pantarijn in Kesteren.

Voor een aantal nieuwe woningen op dit plangebied zal de geluidsbelasting boven de voorkeurswaarde van 48 dB liggen. Burgemeester en wethouders zijn daarom voornemens om met toepassing van artikel 83 juncto 110a van de Wet geluidhinder hogere grenswaarden vast te stellen. De hoogst berekende geluidsbelasting ten gevolge van de N233/Cuneraweg is 49 dB en voor de Hoofdstraat 57 dB.

Inzageperiode: 2 juli t/m 12 augustus 2020

Inzageplaatsen:

Reacties

Schriftelijke of mondelinge zienswijzen over dit ontwerp bestemmingsplan kunnen door een ieder gedurende bovengenoemde termijn worden kenbaar gemaakt bij de gemeenteraad, t.a.v. de raadsgriffier, postbus 20, 4043 ZG Opheusden. Indien u uw zienswijze mondeling naar voren wilt brengen, dient u hiervoor vooraf telefonisch een afspraak te maken.

Belanghebbenden kunnen gedurende bovengenoemde termijn een zienswijze indienen tegen het ontwerpbesluit hogere grenswaarde bij het college van burgemeester en wethouders (zelfde adres).

Opheusden, juli 2020

Burgemeester en wethouders van Neder-Betuwe

Naar boven