Bekendmaking vaststelling Paraplubestemmingsplan Parkeren, Gemeente Sint- Michielsgestel

Logo Sint-Michielsgestel

Burgemeester en wethouders maken bekend dat de gemeenteraad op 18 juni 2020 het “Paraplubestemmingsplan Parkeren Sint- Michielsgestel” (ten opzichte van het ontwerp Paraplubestemmingsplan Parkeren Sint- Michielsgestel) ongewijzigd heeft vastgesteld (NL.IMRO.0845.BP2020Parkeren-VA01).

 

Paraplubestemmingsplan Parkeren Sint- Michielsgestel

Het bepalen/regelen van de benodigde parkeercapaciteit bij ruimtelijke ontwikkelingen vond tot voor kort plaats in bestemmingsplannen of achteraf bij de vergunningverlening op basis van de Bouwverordening. Dit laatste was het geval als er in de bestemmingsplannen zelf geen parkeerbalans en/of parkeernormen stonden. In dat geval werd in juridische zin teruggevallen op de stedenbouwkundige bepalingen uit de Bouwverordening. Hierin stond in algemene zin dat er voldoende ruimte voor het parkeren of stallen van auto’s moest zijn als de omvang of de bestemming van een gebouw daartoe aanleiding gaf.

Per 1 juli 2018 zijn de stedenbouwkundige bepalingen in de Bouwverordening komen te vervallen en kunnen parkeernormen alleen nog via het bestemmingsplan van kracht zijn door middel van een voorwaardelijke verplichting. De wetgever heeft het mogelijk gemaakt om via het bestemmingsplan regels te stellen over parkeernormen.

De beoordeling/toetsing hiervan vindt in de gemeente Sint-Michielsgestel plaats op basis van de landelijk erkende parkeerkencijfers van het Centrum voor Regelgeving en Onderzoek in de Grond-, Water- en Wegenbouw en de Verkeerstechniek (CROW).

In de ‘Beleidsregels parkeernormen Sint-Michielsgestel’ wordt verwezen naar de beoordeling/toetsing met behulp van de CROW-kengetallen. Deze CROW-kentallen zijn vertaald in de ‘Parkeernormen Sint-Michielsgestel’.

Deze Beleidsregels parkeernormen Sint-Michielsgestel en de bijbehorende Parkeernormen Sint-Michielsgestel worden thans derhalve door voorliggend Parapluplan Parkeren uniform van toepassing verklaard op alle ruimtelijke plannen binnen de gemeente Sint-Michielsgestel.

 

Inzagetermijn, procedure en beroep

Het “Paraplubestemmingsplan Parkeren Sint- Michielsgestel”, met daarop betrekking hebbende stukken ligt van vrijdag 3 juli 2020 tot en met donderdag 13 augustus 2020 voor een ieder ter inzage bij de receptie in het gemeentehuis, Meanderplein 1 in Sint- Michielsgestel. Buiten de openingstijden is inzage op afspraak mogelijk. Daarvoor kunt u bellen naar de centrale balie (073-5531111).

Het digitale “Paraplubestemmingsplan Parkeren Sint- Michielsgestel” met bijbehorende stukken kunt u op de website www.ruimtelijkeplannen.nl raadplegen en downloaden. Op de hoofdpagina van deze website kunt u het opzoeken met het betreffende plan(ID)-nummer NL.IMRO.0845.BP2020Parkeren-VA01.

Tegen de vaststelling van het “Paraplubestemmingsplan Parkeren Sint- Michielsgestel” kan gedurende de genoemde inzagetermijn beroep worden ingesteld door een belanghebbende, die destijds tegen het ontwerp “Paraplubestemmingsplan Parkeren Sint- Michielsgestel” een zienswijze heeft ingediend bij burgemeester en wethouders. Ook kan beroep worden ingesteld door belanghebbenden die kunnen aantonen daartoe redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest.

Het beroep moet binnen de genoemde inzagetermijn schriftelijk worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

Het “Paraplubestemmingsplan Parkeren Sint- Michielsgestel” treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Het instellen van beroep schorst de inwerkingtreding van het “Paraplubestemmingsplan Parkeren Sint- Michielsgestel” niet.

Indien beroep wordt ingesteld kan tevens een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, indien onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen, dat vereist. Het “Paraplubestemmingsplan Parkeren Sint- Michielsgestel” treedt dan niet in werking voordat op het verzoek is beslist.

 

Meer informatie

Mocht u na het inzien van de plannen nog vragen hebben, dan kunt u contact opnemen met mevrouw B. Siep van het team Ruimtelijke Ontwikkeling, bereikbaar op het telefoonnummer: 073-553 16 17 of via het emailadres: b.siep@mijngemeentedichtbij.nl

Burgemeester en wethouders van Sint-Michielsgestel,

 

2 juli 2020

Naar boven