Ontwerpbestemmingsplan Hessenpoort, 4e partiële herziening

Logo Zwolle

Burgemeester en wethouders van Zwolle maken ingevolge het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening en artikel 3:12 van de Algemene wet bestuursrecht bekend dat het ontwerpbestemmingsplan Hessenpoort, 4e partiële herziening met ingang van 2 juli 2020 gedurende zes weken tot en met 12 augustus 2020 in het Stadskantoor (Lübeckplein 2) voor een ieder ter inzage ligt. Daarnaast is het plan te raadplegen op de website

www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0193.BP19015-0003

De bronbestanden zijn beschikbaar via

http://ro.zwolle.nl/plans/NL.IMRO.0193.BP19015-/NL.IMRO.0193.BP19015-0003/

Een ieder kan op een computer in het Stadskantoor het digitale plan raadplegen.

Het Stadskantoor is geopend op maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 16.30 uur.

Let op: voor een bezoek aan het Stadskantoor moet u eerst een afspraak maken.

De stukken kunnen, gedurende de periode van terinzagelegging, ook worden opgevraagd bij Jolanda van den Berg van de afdeling Ruimtelijke Planvorming via telefoonnummer 038 -4982396 of via het emailadres j.van.den.berg@zwolle.nl.

Het plangebied is globaal begrensd aan de noordzijde door de watergang aan het Hermelenpad, aan de oostzijde door de ecologische zone en het Bentheimpad, aan de zuidzijde door de watergang ten zuiden van de Tecklenburgstraat en aan de westzijde door de Ravensburgstraat en de Steinfurtstraat.

Het ontwerpbestemmingsplan voorziet er in om zo veel mogelijk de nog niet aanlegde, maar wel bestemde wegen, te bestemmen als Bedrijventerrein. Uitgangspunt bij de uitgifte van de grond blijft wel de wegenstructuur zoals deze in het moederplan Hessenpoort is opgenomen, maar indien dit bij een uitgifte een belemmering betekent, kan de weg worden verschoven. Daarnaast zijn op een aantal locaties kleine correcties toegepast om de grond in overeenstemming met het huidig gebruik te bestemmen, zoals het wijzigen van de bestemming van grond met de bestemming Verkeer naar de bestemming Groen.

Gedurende genoemde termijn van terinzagelegging kan een ieder schriftelijk zijn zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan naar voren brengen bij de gemeenteraad, Afdeling Ruimtelijke Planvorming, t.a.v. J. van den Berg, Postbus 10007, 8000 GA Zwolle.

Ook bestaat de mogelijkheid voor een ieder om gedurende genoemde termijn zijn zienswijze mondeling naar voren te brengen. Indien u van deze mogelijkheid gebruik wilt maken dient u voor 7 augustus 2020 een afspraak te maken met J. van den Berg (tel. (038) 498 2396).

Wij maken u erop attent dat slechts beroep tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan Hessenpoort, 4e partiële herziening, kan worden ingediend bij de Raad van State als ook een zienswijze is ingebracht tegen dit ontwerpbestemmingsplan en men belanghebbende is, tijdens de periode dat het vastgestelde bestemmingsplan ter inzage ligt.

 

Naar boven