Ontwerpbestemmingsplan ‘Stationsomgeving Hanzelijn, 1e herziening’

Logo Kampen

Het college maakt bekend dat het ontwerpbestemmingsplan ‘Stationsomgeving Hanzelijn, 1e herziening’ vrijgegeven is voor terinzagelegging.

Bestemmingsplan

Het bestemmingsplan maakt het mogelijk om aan de noordrand van het Stationskwartier langs de Willem Hendrik Zwartallee in totaal 14 woningen te bouwen. Dit was ook al mogelijk in het geldende bestemmingsplan maar omdat het karakter van de Willem Hendrik Zwartallee wordt afgeschaald naar een woonstraat is er minder ruimte voor de verkeersfunctie nodig en is er meer vierkante meter uitgeefbare gronden en groen beschikbaar gekomen.

M.e.r. beoordelingsbesluit

Op grond van het Besluit m.e.r. is het bestemmingsplan een m.e.r.-beoordelingsplichtig besluit. Ten behoeve van de m.e.r-beoordeling is een aanmeldnotitie opgesteld. Op grond van deze aanmeldnotitie heeft het college van burgemeester en wethouders op 23 juni 2020 besloten dat er geen milieueffectrapport (MER) hoeft te worden opgesteld voor het bestemmingsplan, aangezien de ontwikkelingen die dit bestemmingsplan mogelijk maakt geen ‘belangrijke nadelige gevolgen’ voor het milieu met zich brengen. Het m.e.r.-beoordelingsbesluit is een voorbereidingsbesluit in de zin van artikel 6:3 van de Algemene wet bestuursrecht, waartegen geen zelfstandig bezwaar of beroep mogelijk is, tenzij belanghebbenden hierdoor los van het voor te bereiden besluit (het bestemmingsplan) rechtstreeks in hun belang worden getroffen. Eenieder kan zijn/haar opvatting over het m.e.r.-beoordelingsbesluit via een zienswijze kenbaar maken in het kader van de terinzagelegging van het ontwerpbestemmingsplan.

Inzage

Het ontwerpbestemmingsplan en de aanmeldnotitie (die als bijlage bij de toelichting van het bestemmingsplan is opgenomen) liggen met ingang van woensdag 1 juli tot en met dinsdag 11 augustus 2020 tijdens openingstijden ter inzage in het stadhuis. Het plan is ook digitaal beschikbaar via www.ruimtelijkeplannen.nl. Het planidentificatienummer (ID) is NL.IMRO.0166.00991301-OW01.

Zienswijzen

Gedurende de genoemde termijn van terinzagelegging kan een ieder schriftelijk of mondeling een zienswijze kenbaar maken. Schriftelijke zienswijzen kunnen worden gericht aan de gemeenteraad van Kampen, Postbus 5009, 8260 GA Kampen. Graag onder vermelding van het ontwerpbestemmingsplan.

Voor het maken van een afspraak over het naar voren brengen van een mondelinge zienswijze kan contact worden opgenomen met de afdeling Fysieke leefomgeving, telefoonnummer 14 038.

 

Naar boven