Gemeente Aalsmeer – ontwerp omgevingsvergunning voor de herinrichting van het Waterfront

Logo Aalsmeer

Z 19-059133

Het college van burgemeester en wethouders van Aalsmeer maakt, ingevolge artikel 2.12 lid 1 sub a onder 3 van de Wabo, bekend dat zij voornemens is de aanvraag om omgevingsvergunning in afwijking van het bestemmingsplan Uiterweg-Plasoevers 2005 – Waterfront ten behoeve van herinrichting van het Waterfront te verlenen. De aanvraag is geregistreerd onder nummer Z19-059133. De ontwikkeling van het Waterfront vloeit voort uit de Gebiedsvisie Aalsmeer 2020 (vastgesteld door de Raad in 2009) en het hierbij behorende uitvoeringsprogramma. De gemeente heeft de ambitie om Aalsmeer ‘een gezicht aan het water’ te geven. Maatregelen die onder andere voor het Waterfront zijn voorgesteld zijn het realiseren van een aantrekkelijke wandel- en fietsboulevard langs het water, het vergroten van de publieke toegankelijkheid van de watertoren en de recreatieve aantrekkelijkheid van het Surfeiland vergroten. De gewenste herinrichting past niet binnen de voor het plangebied geldende bestemmingsplannen Uiterweg- Plasoevers 2005 en Kudelstaart 2006. Voor dit voornemen dient door middel van een uitgebreide procedure voor de omgevingsvergunning afgeweken te worden van de geldende bestemmingsplannen.

 

Locatie

De planlocatie is gelegen in Aalsmeer aan de Westeinderplassen en loopt van de Stommeerweg, langs de Kudelstaartseweg tot aan de kruising met de Bachlaan. Ook het realiseren van een parkeerstrook langs de Bachlaan behoort tot het plan.

 

Ter inzage

Met ingang van 26 juni tot en met 6 augustus 2020 ligt de ontwerpomgevingsvergunning met de daarbij behorende stukken, waaronder de ontwerpverklaring van geen bedenkingen van de raad (die als bijlage bij de ruimtelijke onderbouwing is opgenomen) op de volgende wijzen voor eenieder ter inzage:

• in digitale vorm via de website www.ruimtelijkeplannen.nl onder planidentificatiecode: NL.IMRO.0358.OIAVHB09xAL-OW01, en

• via de gemeentelijke website, link: https://0358.ropubliceer.nl/;

Gedurende de periode waarin de beperkende maatregelen ten gevolge van het coronavirus gelden, liggen geen documenten ter inzage in het gemeentehuis. U kunt de ontwerpstukken tijdelijk alleen online inzien. Mocht u niet in de gelegenheid zijn om documenten online in te zien, dan kunt u telefonisch contact met de gemeente opnemen via (020) 540 4600.

 

Zienswijze

Gedurende bovengenoemde termijn kan eenieder een zienswijze betreffende de ontwerpbeschikking inzake de omgevingsvergunning en/of de ontwerpverklaring van geen bedenkingen schriftelijk bij het college van burgemeester en wethouders (postbus 253, 1430 AG Aalsmeer) kenbaar maken of digitaal via de link http://0358.ropubliceer.nl/. U selecteert het betreffende ruimtelijke plan uit de lijst en vervolgens kiest u de optie ‘reageren’. Zienswijzen kunnen naar keuze ook mondeling naar voren worden gebracht. Voor het indienen van een mondelinge zienswijze dient u via het centrale nummer 0297-387575 een afspraak te maken met de behandelend ambtenaar.

 

Naar boven