Beeldkwaliteitplan ontwerp, De Spurkt

Logo Venray

 

 

 

 

 

Burgemeester en wethouders van Venray maken, gelet op artikel 12 lid 4 van de Woningwet en de ‘Verordening inzake de wijze waarop ingezetenen en belanghebbenden bij de voorbereiding van gemeentelijk beleid worden betrokken’ de ter inzage legging bekend van het ontwerp van het beeldkwaliteitplan:

  • De Spurkt

Om een zorgvuldige inpassing van de ontwikkeling te bewerkstelligen en de toekomstige kwaliteit, uitstraling en karakter van het nieuw te ontwikkelen bedrijventerrein De Spurkt te bewerkstelligen, wordt naast het opstellen van een bestemmingsplan (milieueffectrapportage inbegrepen – separaat bekendgemaakt), eveneens een beeldkwaliteitplan opgesteld. Dit beeldkwaliteitplan beperkt zich tot de hoofdlijnen en is derhalve vorm gegeven als een poster. Het beeldkwaliteitplan is vooral ter inspiratie dat uitdaagt om kwaliteitsvolle oplossingen te realiseren. Het beeldkwaliteitplan biedt daarom ook ruimte voor verdere doorontwikkeling en inhoudelijke verdieping. Voortschrijdende inzichten kunnen in actualisaties van het beeldkwaliteitplan worden opgenomen. Het beeldkwaliteitplan zal als aanvulling op de welstandsnota worden vastgesteld en in die hoedanigheid fungeren als toetsingskader voor toekomstige bouwplannen.

 

Het ontwerpplan ligt van 26 juni tot en met 6 augustus 2020 (zes weken) voor een ieder ter inzage in het klantencontactcentrum gemeentehuis van Venray. Gemeente Venray werkt op afspraak. Voor de inzage adviseren we u vooraf telefonisch een afspraak te maken. Voor meer informatie en om een afspraak te maken kunt u telefonisch contact opnemen met het klantcontactcentrum via telefoonnummer 0478-52 33 33. Indien het als gevolg van de maatregelen rondom het Corona-virus niet mogelijk is om de papieren stukken in te komen zien, verzoeken wij u contact op te nemen zodat we gezamenlijk kunnen kijken naar een alternatieve oplossing.

Binnen de genoemde termijn is het ontwerp beeldkwaliteitplan eveneens te vinden op www.venray.nl/ter-inzage-liggende-stukken.

Gedurende de inzagetermijn kan een ieder schriftelijk of mondeling inspraakreacties indienen bij de gemeenteraad van Venray, Postbus 500, 5800 AM Venray. Voor het geven van een mondelinge inspraakreactie kunt u een afspraak maken via het klantencontactcenter. Naast de mogelijkheid om schriftelijk dan wel mondeling inspraakreacties in te dienen, is het ook mogelijk dit digitaal te doen. U kunt hiervoor naar www.venray.nl/melding-klacht-bezwaar-en-zienswijze.

Vervolgprocedure

De gemeenteraad zal een besluit nemen over vaststelling van het plan. De inspraakreacties die worden ingediend, zullen bij de besluitvorming worden betrokken.

 

Nadat de gemeenteraad zijn besluit heeft genomen, zal iedereen die een inspraakreactie heeft ingediend, daarover schriftelijk worden bericht.

 

 

Er is geen mogelijkheid tot het indienen van een bezwaar- of beroepschrift tegen het vaststellingsbesluit. Het beeldkwaliteitsplan treedt derhalve na bekendmaking van de vaststelling inwerking.

Venray, d.d. 25 juni 2020

Naar boven