Zwinderen - Verlengde Hoogeveense Vaart 31 en 33: publicatie besluit op m.e.r.-beoordelingsnotitie

Logo Coevorden

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Coevorden maakt bekend dat zij op grond van artikel 7.17 van de Wet milieubeheer heeft besloten dat bij de voorbereiding van een besluit op een aanvraag overeenkomstig de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (hierna Wabo), geen milieueffectrapport (MER) behoeft te worden opgesteld.

 

  • -

    Verlengde Hoogeveensevaart 31 en 33 te Zwinderen: de aanmeldnotitie betreft het uitbreiden en wijzigen van een vleesvarkenshouderij voor de vergroting van de veestapel en de bouw van een nieuwe stal.

     

Hiervoor is een vergunning vereist op grond van de Wabo. Voor de realisatie van de nieuwe stal geldt op grond van categorie D 14 van het Besluit m.e.r. de m.e.r.-beoordelingsplicht.

Inzage

U kunt het besluit en de bijbehorende stukken gedurende zes weken inzien, vanaf de dag na verzenddatum van het besluit, tijdens de openingstijden van het Klantcontactcentrum in het Hof van Coevorden, Kasteel 1 in Coevorden na een telefonische afspraak.

Bezwaar en voorlopige voorziening

Het m.e.r.-beoordelingsbesluit is een voorbereidingsbesluit in de zin van artikel 6:3 van de Algemene wet bestuursrecht, waartegen geen zelfstandig bezwaar of beroep mogelijk is, tenzij belanghebbenden hierdoor los van het voor te bereiden besluit rechtstreeks in hun belang worden getroffen.

 

Indien u rechtstreeks in uw belang wordt getroffen, kunt binnen zes weken na verzenddatum van het besluit uw bezwaarschrift indienen bij het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Coevorden, Postbus 2, 7740 AA Coevorden.

 

Indien bezwaar is ingesteld tegen dit besluit, kan ook om een voorlopige voorziening worden gevraagd, indien onverwijlde spoed dat bij de voorzieningenrechter van de Rechtbank Noord-Nederland, Afdeling bestuursrecht, Postbus 150, 9700 AD Groningen. U kunt ook digitaal procederen. Meer informatie vindt u op de website van de Rechtbank.

 

Voor zover belanghebbenden geen bezwaar of beroep tegen het voorbereidingsbesluit in kunnen stellen, wijzen wij erop dat zij hun bezwaren tegen dit besluit kenbaar kunnen maken in het kader van de inspraak- en/of rechtsbeschermingsprocedures zoals die openstaan in het kader van nog uit te voeren vergunningprocedure op grond van de Wabo, ten behoeve waarvan dit m.e.r.-beoordelingsbesluit is genomen.

 

Coevorden, 23 juni 2020

 

Zaak 25216-2020

Naar boven