Gemeente Borne - coördinatieregeling Oude Almeloseweg 78 

Logo Borne

De gemeenteraad van Borne heeft op 16 juni 2020 besloten om op grond van paragraaf 3.6.1. van de Wet ruimtelijke ordening de coördinatieregeling van toepassing te verklaren. Dit houd in dat verschillende besluiten die samenhangen met de realisatie van een bepaalde ontwikkeling gecoördineerd en daarmee gelijktijdig de procedure doorlopen.

Burgemeester en wethouders van Borne maken daarom op grond van artikel 3.8 en 3.31 van de Wet ruimtelijke ordening en afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht bekend de volgende stukken ter inzage te leggen:

  • -

    Ontwerpbestemmingsplan Algemene herziening Borne, herziening Oude Almeloseweg 78;

  • -

    Ontwerpomgevingsvergunning;

  • -

    Ontwerp Beeldkwaliteitplan Oude Almeloseweg 78;

  • -

    M.e.r.-beoordelingsbesluit Oude Almeloseweg 78 (aanmeldnotitie m.e.r.-beoordeling)

Inhoud van het plan/ontwerp bestemmingsplan Algemene herziening Borne, herziening Oude Almeloseweg 78:

Aan de Oude Almeloseweg 78 in Borne staat op dit moment een gebouw dat in 1975 gerealiseerd is met als doel om dienst te doen als provinciale bibliotheek. Eind jaren ’80 is het particulier eigendom geworden. Geruime tijd is de locatie gebruikt als een opleidingscentrum in het kader van de maatschappelijke participatie. Inmiddels staat het gebouw geruime tijd leeg, wat de staat van onderhoud en ruimtelijke kwaliteit niet ten goede komt. De ontwikkeling die men nu voor ogen heeft omvat twaalf levensloopbestendige seniorenwoningen bestaande uit één bouwlaag. Hiermee wordt voorzien in een woningbouwbehoefte. De woningen worden gerealiseerd rondom een binnentuin. Daarnaast worden de woningen ook zorggeschikt en duurzaam gerealiseerd.

Ontwerpomgevingsvergunning:

In het kader van de coördinatieregeling op 6 maart 2020 een omgevingsvergunning ingediend voor het bouwen van de 12 levensloopbestendige woningen op de percelen Reigershof 32 t/m 42 even en de Dikkerslaan 26 t/m 36 (even). De aanvraag is bij ons geregistreerd onder nummer HZ_WABO-2020-0045. Het college van burgemeester en wethouders is van plan de omgevingsvergunning te verlenen.

Ontwerp beeldkwaliteitplan Oude Almeloseweg 78

Op grond van artikel 12a Woningwet wordt het ontwerpbeeldkwaliteitplan Oude Almeloseweg 78 ter inzage gelegd. Het ontwerpbeeldkwaliteitplan Oude Almeloseweg heeft betrekking op de beeldkwaliteit van de realisatie van twaalf seniorenwoningen.

M.e.r.-beoordelingsbesluit Oude Almeloseweg 78

Het college van burgemeester en wethouders heeft op 26 mei 2020 ingevolge artikel 7.17 Wet milieubeheer besloten dat er geen milieueffectrapportage nodig is bij de voorbereiding van een bestemmingsplanprocedure voor het realiseren van 12 woningen aan de Oude Almeloseweg 78. Het plan wordt niet gezien als m.e.r.-plichtige activiteit. Dit betekent dat volstaan kan worden met een vormvije m.e.r.-beoordeling, in dat kader is een aanmeldnotitie opgesteld. Gelet op de kenmerken van het project, de plaats van het project en de kenmerken van de potentiële effecten zullen geen belangrijke negatieve milieugevolgen optreden.

Bezwaar

Tegen dit m.e.r.-beoordelingsbesluit staat geen bezwaar open. Tegen het ontwerpbestemmingsplan waarin deze ontwikkeling is meegenomen zal de gelegenheid tot het indienen van zienswijzen en eventueel beroep bestaan. Daarbij kan ook dit m.e.r.-beoordelingsbesluit worden betrokken.

Inzage ontwerpbesluiten:

Het ontwerpbestemmingsplan, de ontwerpomgevingsvergunning, het ontwerp beeldkwaliteitsplan , de aanmeldnotitie m.e.r.-beoordeling en de bijbehorende stukken liggen ter inzage van donderdag 25 juni 2020 t/m woensdag 5 augustus 2020 bij de publieksbalie van het gemeentehuis. In verband met de verscherpte maatregelen rondom het coronavirus kunnen er voorlopig geen afspraken worden gemaakt om ter inzage gelegde stukken in te zien. In plaats daarvan kunt u een mail sturen naar info@borne.nl met de naam van het document dat u wilt inzien. U ontvangt dan van ons een pdf versie van het door u opgevraagde document.

Het ontwerpbestemmingsplan kunt u inzien op http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0147.BpAHB2018hz004-ow01. De digitale bestanden van het ontwerpbestemmingsplan zijn beschikbaar gesteld op: http://ruimtelijkeplannen.borne.nl/NL.IMRO.0147.BpAHB2018hz004-ow01.

Zienswijzen

Een ieder kan van donderdag 25 juni 2020 t/m vrijdag 7 augustus 2020 een mening geven over de ontwerpbesluiten. Dit heet het indienen van zienswijzen. De zienswijzen kunnen schriftelijk worden ingediend door een brief te sturen naar het college van burgemeester en wethouders, Postbus 200, 7620 AE Borne.

Een zienswijze kan ook mondeling worden ingediend. Hiervoor dient vóór dinsdag 4 augustus 2020 een afspraak te maken met de team Ontwikkeling, telefoonnummer 074-2658524.

Naar boven