Parkeerverbod Koningin Wilhelminastraat in Piershil

Logo Hoeksche Waard

 

Burgemeester en wethouders van Hoeksche Waard,

Gelet op de bepalingen in de Wegenverkeerswet 1994, het Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens 1990, het Besluit Administratieve Bepalingen inzake het Wegverkeer (BABW) en de Algemene wet bestuursrecht;

Artikel 26 van het Besluit Administratieve Bepalingen inzake het Wegverkeer (BABW)

de bevoegdheid van het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Hoeksche Waard tot het nemen van verkeersbesluiten, als bedoeld in het eerste lid sub d. van artikel 18 van de Wegenverkeerswet;

 

Aanleiding

In het kader van verkeersveiligheid zal worden vastgesteld dat op de Kon. Wilhelminastraat een parkeerverbod wordt ingesteld door middel van gele onderbroken markering.

 

Wettelijke grondslag

Een verkeersbesluit is vereist voor plaatsing of verwijdering van de bij algemene maatregel van bestuur aangewezen verkeerstekens en onderborden voor zover daardoor een gebod of verbod ontstaat of wordt gewijzigd. Het is ook vereist voor infrastructurele maatregelen die leiden tot een beperking of uitbreiding van het aantal categorieën weggebruikers dat van een weg of weggedeelte gebruik maakt (artikel 15 Wegenverkeerswet 1994). In het besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer (BABW) is in artikel 12 opgenomen dat voor plaatsing/verwijdering van gele onderbroken markering een verkeersbesluit nodig is.

 

Overwegingen ten aanzien van het besluit

Motivering

Dit gedeelte van de Kon. Wilhelminastraat ligt nabij de kruising met de Margrietstraat. Vanwege geparkeerde voertuigen dienen weggebruikers op de verkeerde weghelft de bocht te nemen. In combinatie met slecht zicht op tegemoetkomend verkeer is het ongewenst dat hier voertuigen geparkeerd worden.

In verband met de in artikel 21 (grondslag besluit) van het Besluit Administratieve Bepalingen inzake het Wegverkeer (BABW) dient nog te worden vermeld dat de in artikel 2, eerste lid, sub a en sub b van de Wegenverkeerswet genoemde belangen (het verzekeren van de veiligheid op de weg en het beschermen van weggebruikers en passagiers) ten grondslag liggen aan dit verkeersbesluit en in bovenstaande afwegingen tegen elkaar zijn afgewogen.

dat de genoemde wegen en weggedeelten in beheer zijn bij en gelegen binnen de gemeentegrenzen van de gemeente Hoeksche Waard.

Plaatsing verkeerstekens

Het instellen van een parkeerverbod kan worden bewerkstelligd door op Kon. Wilhelminastraat ter hoogte van de huisnummers 86 en 88 gele onderbroken markering zoals bedoeld in artikel 24 van het RVV 1990 aan te brengen. Bijgevoegd is een situatietekening te vinden.

Advisering

Overeenkomstig artikel 24 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer is overleg gepleegd met de politie Zuid-Holland Zuid over dit verkeersbesluit.

BESLUIT

tot het instellen van een parkeerverbod op de Kon. Wilhelminastraat te Piershil ter hoogte van huisnummers 86 en 88 door het aanbrengen van gele onderbroken markering zoals bedoeld in artikel 24 van het RVV 1990.

Maasdam, 8 juni 2020

Namens burgemeester en wethouders,

M.A. Kickert

teammanager Openbare Ruimte

Mededelingen

Bezwaar- of beroepsclausule

Bezwaar

Is onze beslissing niet duidelijk of bent u het er niet mee eens? Of heeft u informatie waar wij geen rekening mee hebben gehouden? Bel dan met team Openbare Ruimte. U bereikt hen op 14 0186 en via info@gemeentehw.nl.

Bent u het nog niet eens met deze beslissing? Dan kunt u binnen zes weken een bezwaarschrift indienen. Dit doet u door een brief te sturen aan: Het college van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Hoeksche Waard, Postbus 2003, 3260 EA Oud-Beijerland.

In uw bezwaarschrift moet u in ieder geval de volgende gegevens vermelden: uw naam en adres; de datum waarop u de brief verzendt (de dagtekening); omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht; de reden van bezwaar; een ondertekening met naam en handtekening. Graag ontvangen wij naast bovengenoemde gegevens uw telefoonnummer en e-mailadres. Aan het behandelen van uw bezwaarschrift zijn geen kosten verbonden.

Het indienen van een bezwaarschrift stelt het besluit niet uit. Een bezwaarschrift heeft namelijk geen schorsende werking. Dat betekent dat het besluit nu al geldt. Wilt u het besluit vanwege de spoedeisendheid laten uitstellen, dan kunt u een zogenaamde ‘voorlopige voorziening’ vragen. Het verzoek om voorlopige voorziening stuurt u naar:

De voorzieningenrechter van de rechtbank Rotterdam, sector bestuursrecht, postbus 50951, 3007 BM Rotterdam.

U kunt het verzoekschrift ook digitaal indienen bij genoemde rechtbank via http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht. Een voorlopige voorziening kan alleen worden gevraagd als er ook bezwaar is ingediend. Voor de behandeling van het verzoek om voorlopige voorziening brengt de rechtbank kosten (griffierecht) in rekening.

Naar boven