Twijzel, Optwizel 91 (ontwerp-omgevingsvergunning met afwijking en ontwerp-verklaring van geen bedenkingen)

Logo Achtkarspelen

Inleiding

De gemeente is van plan een omgevingsvergunning met een buitenplanse afwijking te verlenen voor de uitbreiding van het mechanisatiebedrijf aan Optwizel 91 te Twijzel.

Het bedrijf heeft namelijk een aanvraag omgevingsvergunning ingediend om het bestaande bedrijf in oostelijke richting uit te breiden.

Het bedrijf houdt zich in hoofdzaak bezig met het onderhoud en reparatie van landbouwtractoren en ander agrarisch materieel.

Omdat het plan in strijd is met het geldende bestemmingsplan moet er een uitgebreide afwijkingsprocedure worden gevolgd. Verplicht onderdeel van deze procedure is dat de gemeenteraad moet instemmen met het plan en daarvoor een ontwerp verklaring van geen bedenkingen (ontwerp-vvgb) afgeeft. De raad heeft deze ontwerp-vvgb onlangs afgegeven.

Op dit moment liggen de ontwerp-omgevingsvergunning met afwijking en de ontwerp-verklaring van geen bedenkingen ter inzage en kunt u uw zienswijze kenbaar maken.

Ter inzage

Vanaf donderdag 25 juni tot en met woensdag 5 augustus 2020 liggen de ontwerp-omgevingsvergunning met afwijking en de ontwerp-verklaring van geen bedenkingen ter inzage.

U kunt de ontwerpen inzien:

- in het Klant Contact Centrum tijdens de openingstijden van het gemeentehuis en;

- via onze website www.achtkarspelen.nl/plannen.

Zienswijzen

Tot en met 5 augustus 2020 kunt u uw ziens­wijze kenbaar maken. U kunt een brief of e-mail sturen of een afspraak maken voor een mondelinge zienswijze. Uw brief of e-mail moet voorzien zijn van uw naam, adres en woonplaats en een motivering van uw zienswijze.

Brief: Een zienswijze per brief stuurt u naar de gemeente Achtkarspelen, Postbus 2, 9285 ZV Buitenpost.

E-mail: Een zienswijze per e-mail verstuurt u naar gemeente@achtkarspelen.nl.

Mondeling: Voor het indienen van een mondelinge zienswijze maakt u een afspraak voor 25 juli 2020.

Meer informatie

Voor het maken van een afspraak of voor meer informatie neemt u contact op met dhr. G.J. Klont van het team Ontwikkeling en Advies Ruimte, via het algemene telefoonnummer 14 0511.

Buitenpost, 24 juni 2020

Burgemeester en wethouders van Achtkarspelen,

mr. O.F. Brouwer, burgemeester

J.B.R. Wijma, secretaris

 

Naar boven