Vastgesteld bestemmingsplan I Philipsdorp 2013 (Langdonkenstraat) en omgevingsvergunning Draaiboomstraat/Langdonkenstraat (ongenummerd)

Logo Eindhoven

Burgemeester en wethouders van Eindhoven maken bekend dat vanaf donderdag 25 juni 2020 ter inzage liggen:

  • 1.

    het op 16 juni 2020 door de gemeenteraad van Eindhoven vastgestelde bestemmingsplan I Philipsdorp 2013 (Langdonkenstraat). Dit plan voorziet in het realiseren van 13 woningen met een gemeenschappelijke groene binnentuin en een eigen parkeervoorziening.

  • 2.

    de op 17 juni 2020 verleende omgevingsvergunning voor het realiseren van 13 woningen met parkeervoorziening aan de Draaiboomstraat/Langdonkenstraat (ongenummerd), zaaknummer V19/38023.

Ligging plangebied en doel van het plan

Het plangebied wordt begrensd door de Draaiboomstraat, Langdonkenstraat en de Hubertastraat. Het doel van het bestemmingsplan is om te komen tot een juridische regeling waarbinnen de ontwikkeling van 13 woningen met een eigen parkeervoorziening kan plaatsvinden.

De belangrijkste wijzigingen ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan hebben betrekking op:

  • 1.

    verlaging van de maximum bouwhoogte voor de woningen van 10,5 meter naar 10 meter;

  • 2.

    toevoeging van een aantal regels over het dakterras op de parkeervoorziening te weten:

  • -

    tenminste 50% van het deel van het dakterras, dat voor stadslandbouw/stadsakker (t.p.v. aanduiding ‘specifieke vorm van wonen-terras 2’) wordt gebruikt, moet groen worden ingericht;

  • -

    het dakterras dat voor stadslandbouw/stadsakker (t.p.v. aanduiding ‘specifieke vorm van wonen-terras 2’) wordt gebruikt moet minimaal 1 meter vanaf de grens van het dakterras groen worden ingericht;

  • -

    het dakterras dat als privé dakterras wordt gebruikt voor de twee aanliggende woningen (t.p.v. aanduiding ‘specifieke vorm van wonen-terras 1’) moet minimaal 0,30 meter vanaf de grens van het dakterras groen worden ingericht.

  • 3.

    wijziging van de grens van de bestemming ‘Waarde-Archeologie’ op de verbeelding. 

Coördinatieregeling

Artikel 3.30 van de Wet ruimtelijke ordening en de gemeentelijke coördinatieverordening maken het mogelijk dat de verschillende besluiten die genomen moeten worden en plannen die vastgesteld moeten worden om een ruimtelijke ontwikkeling mogelijk te maken tegelijk worden voorbereid en bekendgemaakt.

Inzage

Het besluit van de gemeenteraad, het bestemmingsplan en de verleende omgevingsvergunning liggen met ingang van donderdag 25 juni 2020 tot en met donderdag 6 augustus 2020 ter inzage. U kunt deze inzien bij het Inwonersplein in het stadhuis. Voor adres en openingstijden zie colofon.

Daarnaast kunt u het bestemmingsplan bekijken op de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl. via de directe link:

https://www.ruimtelijkeplannen.nl/?planidn=NL.IMRO.0772.80335-0301.

De bronbestanden kunt u vinden via: https://digitaleplannen.nl/0772/manifest.html.

Beroep

Met ingang van vrijdag 26 juni 2020 tot en met donderdag 6 augustus 2020 kan beroep worden ingesteld tegen het vaststellingsbesluit van de gemeenteraad en/of tegen de verleende omgevingsvergunning. Beroep kan worden ingesteld door:

  • 1.

    een belanghebbende die op tijd een zienswijze op het eerdere ontwerpbestemmingsplan en/of de ontwerp-omgevingsvergunning heeft ingediend;

  • 2.

    een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest om een zienswijze op het ontwerpbestemmingsplan en/of de ontwerp-omgevingsvergunning in te dienen;

  • 3.

    een belanghebbende die bezwaren heeft tegen de wijzigingen die door de gemeenteraad in het bestemmingsplan zijn aangebracht.

Op het raadsbesluit tot vaststelling van het bestemmingsplan is de Crisis- en Herstelwet van toepassing. Dit betekent dat u in het beroepschrift moet aangeven welke beroepsgronden u aanvoert tegen het besluit. Na afloop van de termijn van zes weken kunnen geen nieuwe beroepsgronden meer worden aangevoerd. Het beroep wordt niet ontvankelijk verklaard indien binnen de beroepstermijn geen gronden zijn ingediend. Vermeld in het beroepschrift dat de Crisis- en Herstelwet van toepassing is.

Een beroepschrift kunt u indienen bij: de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Voorlopige voorziening en inwerkingtreding

Een beroep heeft geen schorsende werking. Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van 7 augustus 2020. Om dit te voorkomen kan degene die een beroepschrift heeft ingediend, verzoeken om een voorlopige voorziening te treffen.

Dit kan bij: de voorzieningenrechter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

De voorzieningenrechter kan een voorlopige voorziening treffen wanneer sprake is van onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen. Als een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, wordt de inwerkingtreding van het vaststellingsbesluit uitgesteld totdat op het verzoek is beslist.

Eindhoven 16 juni 2020

Naar boven