Vaststelling bestemmingsplan 'Oosteind 64 te Papendrecht' en Besluit 'Hogere waarden Wet geluidhinder Oosteind 64 te Papendrecht'

Logo Papendrecht

Bestemmingsplan

Burgemeester en wethouders van Papendrecht maken bekend dat op grond van artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening (Wro) het bestemmingsplan 'Oosteind 64 te Papendrecht' (NL.IMRO.0590.BPOosteind64-3001) op 11 juni 2020 door de gemeenteraad is vastgesteld.

Het plan maakt de bouw van acht woningen mogelijk op een perceel dat voorheen gebruikt werd als opslagplaats voor een bedrijf in grondverzet. Het plangebied wordt aan de noordzijde begrensd door de Tiendweg Oost, aan de zuidzijde door het dijklint Oosteind en aan de oost- en westzijde door bestaande woningen. Het bestemmingsplan bestaat uit een verbeelding van het plangebied, regels en een toelichting.

Terinzagelegging

Het bestemmingsplan ligt vanaf donderdag 25 juni 2020 tot en met woensdag 5 augustus 2020 ter inzage in het gemeentehuis. De stukken kunnen tijdens openingstijden op werkdagen worden ingezien op de leestafel of op afspraak (telefoonnummer 14078). De stukken kunnen ook op de gemeentelijke website (www.papendrecht.nl ) en www.ruimtelijkeplannen.nl  worden ingezien.

Beroep bestemmingsplan

Een belanghebbende kan gedurende de termijn van terinzagelegging beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Beroep kan worden ingesteld door:

- een belanghebbende die tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad heeft ingediend tegen het ontwerpbestemmingsplan;

- een belanghebbende aan wie niet verweten kan worden dat hij/zij niet op tijd een zienswijze heeft ingediend;

Het beroepschrift moet gestuurd worden naar de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA, ’s-Gravenhage. Een beroepschrift moet worden ondertekend en tenminste bevatten: naam en adres van de indiener, dagtekening, omschrijving van het besluit waartegen het beroep zich richt, alsmede de gronden van het beroep.

Inwerkingtreding van het besluit

Het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van 6 augustus 2020. Als tijdens de beroepstermijn naast een beroepschrift ook een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, treedt het bestemmingsplan niet in werking voordat op dat verzoek is beslist. Een verzoek om voorlopige voorziening kan worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Aan het instellen van beroep en het indienen van een verzoek om voorlopige voorziening zijn kosten verbonden. Voor meer informatie over de hoogte hiervan kunt u contact opnemen met de griffier van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Hogere waarden Wet geluidhinder

Burgemeester en wethouders maken bekend dat zij op grond van artikel 110a van de Wet geluidhinder ten behoeve van het bestemmingsplan 'Oosteind 64 te Papendrecht' hogere waarden hebben vastgesteld. Het besluit 'Hogere waarden Wet geluidhinder Oosteind 64 te Papendrecht' ligt gelijktijdig met het bestemmingsplan vanaf donderdag 25 juni 2020 tot en met woensdag 5 augustus 2020 voor een ieder ter inzage in het gemeentehuis.

Beroep Hogere waarden Wet geluidhinder

Gedurende de termijn van tervisielegging kan uitsluitend een belanghebbende, aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij niet overeenkomstig artikel 110c van de Wet geluidhinder juncto afdeling 3:4 van de Algemene wet bestuursrecht zijn zienswijze bij burgemeester en wethouders naar voren heeft gebracht, beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Het beroepschrift moet gestuurd worden naar de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA, ’s-Gravenhage. Een beroepschrift moet worden ondertekend en tenminste bevatten: naam en adres van de indiener, dagtekening, omschrijving van het besluit waartegen het beroep zich richt, alsmede de gronden van het beroep.

Inwerkingtreding van het besluit

Het besluit Hogere waarden treedt in werking met ingang van 6 augustus 2020, tenzij binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State wordt ingediend.

 

Papendrecht 24 juni 2020

Burgemeester en wethouders van Papendrecht

P. Naeije, A.J. Moerkerke

Naar boven