Publicatie terinzagelegging ontwerpbestemmingsplan ‘Omgevingsplan: Veegplan 6', ontwerp geurgebiedsvisie en ontwerp geurverordening De Elzen’

Logo Boekel

Besluit

Burgemeester en wethouders van de gemeente Boekel maken bekend dat het ontwerpbestemmingsplan ‘Omgevingsplan: Veegplan 6’ met bijbehorende stukken, ontwerp geurgebiedsvisie en ontwerp geurverordening De Elzen’ gedurende zes weken ter inzage ligt bij de publieksbalie van het gemeentehuis tijdens openingstijden. Het bestemmingsplan met bijbehorende stukken is dan raadpleegbaar via de website www.ruimtelijkeplannen.nl (IDN: NL.IMRO.0755.OP2016Herziening06‐ON01). De geurgebiedsvisie en ontwerp geurverordening De Elzen is dan raadpleegbaar via de website van de gemeente.

Aanleiding

De gemeenteraad van Boekel heeft op 27 juni 2019 een aanhoudingsbesluit Wgv en een voorbereidingsbesluit Wro genomen voor het gebied De Elzen genomen. Deze zijn op 28 juni 2019 in werking getreden. Deze aanhoudingsbesluiten zijn genomen om uit te sluiten dat er in het gebied De Elzen ongewenste ontwikkelingen zouden plaatsvinden, waardoor het gebiedsproces voor De Elzen onder druk komt te staan. Deze partiële herziening van het Omgevingsplan voorziet in passende regeling om de ongewenste ontwikkelingen te voorkomen.

Omschrijving bestemmingsplan

Om de beoogde doelstellingen voor het gebied De Elzen te behalen wordt in deze herziening voor de veehouderijen in De Elzen een toetswaarde van maximaal van 20 OU achtergrondbelasting ter plaatse van geurgevoelige objecten in De Elzen vastgelegd in een partiële herziening van het geldende bestemmingsplan verbrede reikwijdte (Omgevingsplan). Daarnaast vind er een verscherping plaats van de toetswaarde van de voorgrondbelasting van 7 OU naar 5 OU. Concreet zijn de artikelleden 109.1.5 onder e, en 109.2.2 onder e toegevoegd en is artikellid 109.3.1 aangevuld.

Omschrijving geurgebiedsvisie en verordening

In de ontwerp geurgebiedsvisie wordt een voorstel gedaan om een goed woon- en leefklimaat in het buurtschap De Elzen mogelijk te maken. Daarnaast dient de visie als onderbouwing voor de ontwerp geurverordening en ontwerp bestemmingsplan: veegplan 6. De ontwerp geurverordening bevat de regeling voor de afwijkende geurnorm en de kaart met de specifieke begrenzing van het gebied.

Zienswijze

Binnen zes weken vanaf 25 juni 2020, kan iedereen een zienswijze indienen naar aanleiding van het ontwerpplan. Voor een mondelinge zienswijze kunt u telefonisch contact opnemen met de heer J.A.J. (Jeroen) Giesen, beleidsmedewerker Buitengebied, via 0492 – 326 800. Uw schriftelijke zienswijze kunt u indienen bij de gemeenteraad, Postbus 99, 5427 ZH te Boekel.

Boekel, 24 juni 2020

 

Naar boven