Ontwerpbestemmingsplan “Wonen”

Logo Hillegom

Burgemeester en wethouders van de gemeente Hillegom maken, in overeenstemming met artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening, bekend dat het ontwerpbestemmingsplan “Wonen” met identificatienummer NL.IMRO.0534.Wonen-ON01 ter inzage wordt gelegd.

Plangebied

Het ontwerpbestemmingsplan heeft betrekking op het gehele grondgebied van de gemeente Hillegom, met uitzondering van het werkingsgebied van het Omgevingsplan Buitengebied.

Inhoud ontwerpbestemmingsplan “Wonen”Er is jurisprudentie ontstaan ten aanzien van de manier waarop het begrip ‘Wonen’, zoals opgenomen in de meeste bestemmingsplannen, moet worden uitgelegd. Naar aanleiding hiervan is het noodzakelijk dat enkele bestemmingsplannen die in de gemeente Hillegom van kracht zijn, aangepast worden.

In het ontwerpbestemmingsplan worden de begrippen ‘Wonen’, ‘Woning’ en ‘Huishouden’ en ‘bedrijfsmatige kamerverhuur’ voorzien van een nieuwe definitie. Deze worden toegevoegd of vervangen het begrip in de bestaande bestemmingsplannen. Tevens wordt de gebruiksregel toegevoegd dat er in een (bedrijfs) woning en/of wooneenheid één huishouden is toegestaan.

Inzien

Het ontwerpbestemmingsplan ligt vanaf woensdag 24 juni 2020 tot en met dinsdag 4 augustus 2020 ter inzage in het gemeentehuis in Hillegom, aan Hoofdstraat 115. Vanwege de coronamaatregelen werken wij alleen op afspraak. Wanneer u langs wilt komen om het ontwerpbestemmingsplan in te zien, dan kunt u telefonisch een afspraak maken met Dirk Schaap (tel. 0252 783525) of Elske Kraay (tel. 0252 537302), of via het algemene telefoonnummer 14 0252.

U kunt ook kijken op de landelijke voorziening www.ruimtelijkeplannen.nl, voor de authentieke digitale bestanden.

(N.B. Als er verschillen zijn tussen de analoge en digitale versie, is op grond van artikel 1.2.3. van het Besluit ruimtelijke ordening de digitale versie op www.ruimtelijkeplannen.nl beslissend).

Zienswijzen

Binnen de termijn dat het ontwerpbestemmingsplan ter visie ligt, kan iedereen schriftelijk of mondeling een zienswijzen indienen bij:

Gemeenteraad van Hillegom

Postbus 32

2180 AA Hillegom

Wij verzoeken u vriendelijk om bij het indienen van uw zienswijze het volgende zaaknummer te vermelden: Z-20-131188.

Voor het mondeling indienen van een reactie kunt u tijdens werkdagen telefonisch een afspraak maken op 14 0252.

Informatie

Voor vragen en informatie kunt u contact opnemen met Elske Kraay of Dirk Schaap van de afdeling Ruimte via genoemde telefoonnummers, het algemene telefoonnummer 14 0252, of per mail: e.kraay@hltsamen.nl en d.schaap@hltsamen.nl.

 

Naar boven