Vooraankondiging bestemmingsplan ‘Meppel – Industrieweg 2 e.o.’

Logo Meppel

 

In overeenstemming met artikel 1.3.1 van het Besluit ruimtelijke ordening geven burgemeester en wethouders van Meppel kennis dat zij een nieuw bestemmingsplan voorbereiden voor ‘Meppel – Industrieweg 2 e.o.’.

 

Het plangebied betreft een groot braakliggend terrein gelegen tussen de Industrieweg en de Reest te Meppel. In het uiterste westen van het terrein bevindt zich een autogarage. Ten oosten van het braakliggende terrein bevindt zich een betonfabriek. Voor dit hele gebied wordt een nieuw bestemmingsplan opgesteld. Het gebied staat in Meppel bekend als het Zwikkerterrein.

 

Met het nieuwe bestemmingsplan ‘Meppel – Industrieweg 2 e.o.’ wordt uitwerking gegeven aan het raadsbesluit betreffende dit terrein van 19 december 2019. De maximale milieucategorie voor bedrijven wordt verlaagd van 4 naar 2. Dit om een zachte overgang van woongebied naar bedrijventerrein te creëren. Tevens wordt met dit bestemmingsplan de mogelijkheid geboden tot recreatie(wonen).

In deze voorbereidende fase liggen nog geen stukken ter inzage en kan er nog geen zienswijze worden ingediend.

 

Naar verwachting zal het ontwerp bestemmingsplan ‘Meppel – Industrieweg 2 e.o.’ in het 3e kwartaal van 2020 voor een periode van zes weken ter inzage worden gelegd. De exacte datum van de ter inzagelegging wordt gepubliceerd in de Staatscourant, het gemeenteblad op overheid.nl en in de Meppeler Courant huis aan huis. Gedurende de termijn van terinzagelegging is het voor belanghebbende mogelijk een zienswijze in te dienen.

 

Meppel, 22 juni 2020

Burgemeester en Wethouders van Meppel.

Naar boven