Voornemen tot vestiging Wet Voorkeursrecht gemeenten, artikel 2 jo. 3 (Wvg), Middelburg

Logo Middelburg

Aanwijzing van gronden op grond van artikel 2 en 3 Wet voorkeursrecht voor de gemeente Middelburg

 

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Middelburg maakt op grond van artikel 7 van de Wet voorkeursrecht gemeenten (hierna: Wvg) bekend dat zij op 16 juni 2020 heeft besloten om de gemeenteraad van de gemeente Middelburg voor te stellen ingevolge artikel 2 en 3 Wvg percelen aan te wijzen als gronden waarop de artikelen 10 tot en met 15, 24 en 26 van de Wvg van toepassing zijn. De gemeenteraad van Middelburg heeft daarop een concept-raadsbesluit opgesteld.

 

Het betreft percelen aan en gelegen nabij het Waterpark Veerse Meer te Arnemuiden. De percelen zijn nader aangegeven op de bij het besluit behorende kadastrale tekeningen en de daarbij behorende lijst van eigenaren en beperkt gerechtigden, een en ander naar de stand van de openbare registers van het Kadaster per 18 mei 2020.

Met het definitieve raadsbesluit zal de aanwijzing, waartoe burgemeester en wethouders aansporen, op grond van artikel 2 en 3 van de Wvg worden bestendigd.

Inwerkingtreding

Het besluit van het college van burgemeester en wethouders treedt in werking één dag na publicatie in de Staatscourant.

 

Ter inzage

Het besluit op basis waarvan het voorkeursrecht is gevestigd en de stukken die betrekking hebben op deze aanwijzing zijn openbaar en liggen met ingang van 25 juni 2020 a.s. gedurende zes weken ter inzage op het gemeentehuis van Middelburg, Kanaalweg 3, (4337 PA) Middelburg. U kunt de stukken hier op afspraak inzien. Voor het maken van een afspraak kunt u telefonisch contact opnemen met de heer A. van den Kieboom (0118 – 675000).

Gevolgen

De vestiging van het voorkeursrecht heeft tot gevolg dat eigenaren en/of beperkt gerechtigden van de aangewezen percelen, wanneer zij die gronden respectievelijk beperkte rechten daarop wensen te vervreemden, de grond eerst aan de gemeente te koop moeten aanbieden. De eigenaren en overige gerechtigden ontvangen op korte termijn bij aangetekende brief bericht over de inhoud van het besluit en de gevolgen daarvan.

Bezwaar en voorlopige voorziening

Tegen het concept-besluit van de raad tot aanwijzing kunnen belanghebbenden binnen 6 weken, ingaande de dag nadat dit besluit bekend is gemaakt in de Staatscourant, een bezwaarschrift indienen.

Een bezwaarschrift kunt u richten aan de gemeenteraad van Middelburg, Postbus 6000, 4330 LA Middelburg, t.a.v. de gemeenteraad. Het bezwaarschrift moet worden ondertekend en moet tenminste bevatten:

a) De naam en het adres van de indiener;

b) De dagtekening;

c) Een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar gericht is;

d) De gronden van het bezwaar.

 

Het indienen van een bezwaarschrift schorst de werking van het besluit niet. Indien een bezwaarschrift is ingediend, kunt u de voorzieningenrechter van de rechtbank Zeeland-West-Brabant, sector Bestuursrecht, Postbus 90006, 4800 PA Breda, verzoeken om een voorlopige voorziening te treffen. De voorzieningenrechter zal de verzoeken alleen ontvankelijk verklaren, als daarbij een spoedeisend belang kan worden aangetoond.

Middelburg, 24 juni 2020

Naar boven