Ontwerpbestemmingsplan ‘3e Loosterweg 130 e.o., Hillegom’ ter inzage

Logo Hillegom

Burgemeester en wethouders maken in overeenstemming met artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat zij op 23 juni 2020 hebben besloten het ontwerpbestemmingsplan ‘3e Loosterweg 130 e.o., Hillegom’ in procedure te brengen en voor een ieder ter inzage te leggen.

Plangebied

Het plangebied omvat de locatie 3e Loosterweg 126 en het perceel ten noorden van nummer 130. Deze locatie ligt circa één kilometer ten westen van de kern Hillegom.

Inhoud plan

Op het perceel aan de 3e Loosterweg 126 te Hillegom was een voormalig bollenteeltbedrijf gevestigd. Omdat de bedrijfsactiviteiten aldaar zijn beëindigd, heeft de initiatiefnemer de aanwezige bebouwing inmiddels gesaneerd en daarmee kan het bouwvlak en de functie aanduiding bedrijfswoning komen te vervallen. Elders aan de 3e Loosterweg, ten noorden van huisnummer 130, worden twee burgerwoningen gerealiseerd, waarvan één ter vervanging van de gesaneerde bedrijfswoning en één extra woning op grond van de Ruimte voor ruimte-regeling. Voor beide ontwikkelingen is in het geldende bestemmingsplan geen wijzigingsbevoegdheid opgenomen. Met behulp van dit bestemmingsplan wordt deze ontwikkeling mogelijk gemaakt en wordt de ruimtelijke kwaliteit op deze locatie verbeterd.

Ter inzage

Het ontwerpbestemmingsplan ‘3e Loosterweg 130 e.o., Hillegom’, bestaande uit een verbeelding, planregels, toelichting en bijlagen, ligt vanaf woensdag 24 juni 2020 tot en met dinsdag 4 augustus 2020 ter inzage.

Inzien

U kunt het ontwerpbestemmingsplan plan inzien op het gemeentehuis van Hillegom.

De digitale versie van dit ontwerpbestemmingsplan kunt u inzien op de landelijke voorziening www.ruimtelijkeplannen.nl en op www.hillegom.nl. We werken vanwege de coronamaatregelen alleen nog op afspraak. Wilt u langskomen om het ontwerpbestemmingsplan in te zien, dan kunt u telefonisch een afspraak maken met Christa Spolders of met Dirk Schaap van het Domein Ruimte via telefoonnummer 14 0252.

Zienswijzen

Binnen de termijn, dat het ontwerpbestemmingsplan ter inzage ligt, kan iedereen zijn of haar zienswijze op het plan kenbaar maken. U heeft de keuze om dat (bij voorkeur) schriftelijk of mondeling te doen. Schriftelijke zienswijzen kunt u indienen bij de gemeenteraad van Hillegom, Postbus 32, 2180 AA Hillegom. Als u uw zienswijze mondeling kenbaar wilt maken, kunt u contact opnemen met de medewerkers Christa Spolders of met Dirk Schaap van het Domein Ruimte via telefoonnummer 14 0252. Het indienen van zienswijzen via de e-mail is niet mogelijk.

Informatie

Voor vragen en informatie kunt u contact opnemen met Christa Spolders of met Dirk Schaap van de afdeling Ruimte via 14 0252.

 

Naar boven