Bekendmaking gewijzigde vaststelling bestemmingsplan ‘Hezelaarsestraat ong.’ in Liempde (ten westen van huisnummer 5) en verlening omgevingsvergunning voor het oprichten van een ruimte-voor-ruimte-woning met een Bed and Breakfast in een bijgebouw

Logo Boxtel

Burgemeester en wethouders van de gemeente Boxtel maken op grond van artikel 3.32 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) bekend dat voor het oprichten van een ruimte-voor-ruimtewoning op het perceel Hezelaarsestraat ong.’ (ten westen van huisnummer 5) te Liempde met toepassing van de coördinatieregeling uit artikel 3.30 Wro de volgende samenhangende besluiten zijn genomen

 

De gemeenteraad heeft op 10 juni 2020 het bestemmingsplan ‘Hezelaarsestraat ong.’ in Liempde gewijzigd vastgesteld (plancode NL.IMRO.0757.BP07RvRHezelrsestr-VST1). Met dit bestemmingsplan wordt de bestemming van het voormalig agrarische perceel gewijzigd in een woonbestemming. Hiermee wordt het mogelijk om een ruimte-voor-ruimtewoning met bijgebouw op het perceel Hezelaarsestraat ong. kadastraal bekend als LDE02, sectie H, perceelnummer 614 (ten westen van huisnummer 5) in Liempde op te richten. Er zijn 4 zienswijzen ontvangen op het ontwerpbestemmingsplan dat van 19 januari 2018 t/m 1 maart 2018 ter inzage heeft gelegen (zie Nota van zienswijzen). De zienswijzen en interne controle hebben geleid tot diverse aanpassingen van het bestemmingsplan. De aanpassingen ten aanzien van het ontwerpbestemmingsplan zijn opgenomen in de Nota van wijzigingen.

Burgemeester en wethouders hebben op 10 juni de omgevingsvergunning verleend voor het oprichten van een ruimte-voor-ruimtewoning en en een Bed and Breakfast in een bijgebouw.

 

Terinzagelegging

 

 

Het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan ‘Hezelaarsestraat ong.’ is vanaf 26 juni gedurende de wettelijke beroepstermijn van zes weken digitaal te raadplegen via www.ruimtelijkeplannen.nl onder nummer NL.IMRO.0757.BP07RvRHezelrsestr-VST1

De omgevingsvergunning kunt u digitaal opvragen via info-omgevingsrecht@mijngemeentedichtbij.nl.

 

Deze stukken liggen tegelijkertijd ook in kopie ter inzage bij de receptie in het gemeentehuis, ingang Markt. Wij maken u erop attent dat er vanwege de maatregelen omtrent het coronavirus aangepaste openingstijden gelden voor het gemeentehuis. U kunt de openingstijden vinden via onze website www.boxtel.nl.

 

De wijze waarop u het bestemmingsplan in kunt zien is om dezelfde reden anders dan u van ons gewend bent. Als u de kopie van het bestemmingsplan in wilt zien, dient u vóóraf een afspraak te maken via het algemene nummer van de gemeente (0411) 65 59 11.

De relevante stukken zullen in een afgesloten ruimte ter inzage worden gelegd. Slechts één persoon mag deze ruimte betreden, tenzij er sprake is van meerdere personen uit hetzelfde huishouden. De ruimte wordt na ieder bezoek gereinigd. Op deze manier zorgen wij ervoor dat u op een veilige en hygiënische wijze het bestemmingsplan in kunt zien.

Beroepsmogelijkheid

Tegen de vaststelling van het bestemmingsplan kan tijdens de periode van terinzagelegging beroep bij de Raad van State worden ingesteld. Van deze mogelijkheid kunnen gebruikmaken:

 

1. een belanghebbende die tijdig een zienswijze naar voren heeft gebracht;

2. een belanghebbende aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij of zij geen zienswijze naar voren heeft gebracht;

3. een belanghebbende voor zover het beroep is gericht tegen wijzigingen die bij de vaststelling van het bestemmingsplan zijn aangebracht ten aanzien van het ontwerpbestemmingsplan.

 

Het beroep moet schriftelijk (gemotiveerd, gedagtekend en ondertekend) worden ingediend bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Ook bestaat de mogelijkheid om digitaal beroep in te stellen (zie hiervoor het digitaal loket op de website van de Raad van State). Advocatuur, bedrijven en (overheids)organisaties kunnen nog niet digitaal procederen.

 

Inwerkingtreding

Het bestemmingsplan treedt in werking daags na afloop van de genoemde beroepstermijn. Het instellen van beroep schorst de inwerkingtreding niet. Om de inwerkingtreding te schorsen, dient naast het beroep ook een verzoek om voorlopige voorziening te worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. In dat geval treedt het bestemmingsplan niet in werking voordat op het verzoek om voorlopige voorziening is beslist.

 

Griffierechten Voor het indienen van een beroepschrift en een verzoek om voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd. Voor meer informatie hierover wordt verwezen naar de website van de Raad van State.

 

 

Boxtel, 25 juni 2020

 

Burgemeester en wethouders van Boxtel,

 

De secretaris, De burgemeester,

A. Kraal, R.S. van Meygaarden

Naar boven