Ontwerpbestemmingsplan, milieueffectrapportage en ontwerpbeleidsregels Gezondheidspark West/Middenzone ter inzage.

Logo Dordrecht

Overeenkomstig artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening ligt tijdens de openingsuren het ontwerpbestemmingsplan Gezondheidspark West / Middenzone (NL.IMRO.0505.BP191Gezhparkwest-2001) met bijbehorende stukken met ingang van 29 juni 2020 ter inzage gedurende zes weken voor iedereen ter inzage in de hal van het Stadskantoor, Spuiboulevard 300 te Dordrecht. Het bestemmingsplan is tevens in te zien via de website www.dordrecht.nl/ruimtelijkeplannen. Het plan kan ook worden ingezien via www.ruimtelijkeplannen.nl onder het bovenvermelde planidentificatienummer.

Het ontwerpbestemmingsplan Gezondheidspark-West / Middenzone voorziet in de ontwikkeling van een centrumstedelijk leefmilieu met woningen en voorzieningen rond het thema sport en gezondheid. Het bestemmingsplan maakt de bouw van maximaal 720 nieuwe woningen en 3.500 m2 aan voorzieningen mogelijk. Daarnaast worden de bestaande functies in het gebied van een passende bestemming voorzien.

Voor het bestemmingsplan is een milieueffectrapportage opgesteld, waarin onderzocht is of de ontwikkeling van de wijk niet leidt tot belangrijke nadelige gevolgen. Tot slot zijn ook een beleidsregels opgesteld voor geluid en welstand.

Crisis- en herstelwet

Het ontwerpbestemmingsplan Gezondheidspark / Middenzone is een bestemmingsplan met verbrede reikwijdte als bedoeld in artikel 7c van het Besluit uitvoering Crisis- en herstelwet. Dat biedt de mogelijkheid voor een planopzet die nog ruimte laat om in samenwerking met de markt tot bouwontwikkeling te komen. Op basis van de aanwijzing tot experiment in het kader van de Crisis- en herstelwet kan het besluit tot vaststellen van hogere waarden (geluid) onderdeel uitmaken van het bestemmingsplan. In artikel 17 van de regels van het ontwerpbestemmingsplan zijn deze hogere waarden opgenomen.

Welke stukken liggen ter inzage?

Gedurende de termijn van ter inzageligging kunt u de volgende stukken inzien:

Ontwerpbestemmingsplan Gezondheidspark West / Middenzone

Milieueffectrapportage, tevens opgenomen als bijlage 4 bij de toelichting van het ontwerpbestemmingsplan;

Beleidsregel ‘geluid' als aanvulling op de beleidsregel hogere grenswaarden (2007), tevens opgenomen als bijlage 12 bij de toelichting van het ontwerpbestemmingsplan;

Het 'Beeldkwaliteitsplan 'Middenzone' als voorgenomen wijziging van de Welstandsnota, tevens opgenomen als bijlage 2 bij de toelichting van het ontwerpbestemmingsplan.

U kunt op de volgende wijze kennisnemen van de stukken:

In de hal van het Stadskantoor, Spuiboulevard 300 te Dordrecht tijdens openingstijden.

Indien u niet in staat bent om de stukken in het Stadskantoor in te zien, kunnen de stukken ook door een koerier bij u thuis worden bezorgd (bij voorkeur uiterlijk 18 juli 2020);Voor het maken van een afspraak voor de bezorging kunt u contact opnemen met mevrouw Braak-van Dongen via telefoonnummer 06-40121108.

Op de website www.ruimtelijkeplannen.nl (zoeknaam: Gezondheidspark West / Middenzone);

Op de website https://www.dordrecht.nl/ruimtelijkeplannen (zoeknaam Gezondheidspark West / Middenzone).

Zienswijzen

Een ieder kan gedurende de termijn van ter inzageligging (t/m 10 augustus 2020) bij de gemeenteraad zienswijzen omtrent het ontwerp naar voren brengen (adres: Gemeenteraad van Dordrecht, Postbus 8, 3300 AA Dordrecht). Deze zienswijzen dienen bij voorkeur schriftelijk te worden ingediend onder vermelding van 'zienswijze ontwerpbestemmingsplan Gezondheidspark West / Middenzone'.

Voor het indienen van mondelinge zienswijzen dient tijdig, bij voorkeur uiterlijk 18 juli een telefonische afspraak met mevrouw Braak-van Dongen via telefoonnummer 06-40121108.

Bescherming persoonsgegevens

Alle reacties op het ontwerpbestemmingsplan en milieueffectrapportage worden openbaar gemaakt en aan de Commissie voor de m.e.r. beschikbaar gesteld. Als u niet wilt dat uw persoonlijke gegevens bekend worden, dan kunt u dat in een aparte brief aangeven bij uw zienswijze. De zienswijze zelf kunt u dan anoniem, dus zonder persoonlijke gegevens, bijvoegen.

Digitale Inloopbijeenkomst/inloopspreekuur

Op 7 en 9 juli worden digitale spreekuren gehouden voor eventuele vragen met betrekking tot het bestemmingsplan. Op 7 juli 2020 vindt deze plaats tussen 19.00 en 21.00 uur, op 9 juli 2020 tussen 15.00 en 17.00 uur. U zelf hiervoor opgeven kan via mevrouw van Dongen op cfm.braak-van.dongen@dordrecht.nl.

 

Dordrecht, 26 juni 2020

Burgemeester en wethouders van Dordrecht

Naar boven