Ontwerp koninklijk besluit tot aanwijzing van onroerende zaken ter onteigening in de gemeente Maastricht voor de uitvoering van het bestemmingsplan Retailpark Belvédère van de gemeente Maastricht

KENNISGEVING

Onteigeningsplan Retailpark Belvédère

Rijkswaterstaat Corporate Dienst

De Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties deelt mee dat, ingevolge artikel 78 van de onteigeningswet, een ontwerp koninklijk besluit met de daaraan ten grondslag liggende stukken ter inzage zal worden gelegd. Het ontwerp koninklijk besluit wijst op verzoek van de gemeente Maastricht onroerende zaken ter onteigening aan die nodig zijn voor de uitvoering van het bestemmingsplan Retailpark Belvédère.

Het Retailpark Belvédère maakt deel uit van een grootschalige en integrale ontwikkeling van het gebied Belvédère. Op grond van het bestemmingsplan Noorderbrug zijn er inmiddels al enige bedrijven gevestigd. Het bestemmingsplan Retailpark Belvédère voorziet in de doorontwikkeling van het gebied waarbij 28.500 m² winkelvloeroppervlakte aan perifere en grootschalige detailhandel wordt gerealiseerd en 15.000 m² bruto vloeroppervlakte aan leisure. Onder perifere detailhandel wordt in het kader van dit bestemmingsplan verstaan: tuin- en sfeercentra, bouwmarkten, wonen en woningrichting en additionele grootschalige branches. Onder leisure wordt verstaan grootschalig indoor-entertainment met voorzieningen van spel- en/of sportgerelateerde aard. De doorontwikkeling wordt gerealiseerd in clusters. Cluster 2 is onderverdeeld in clusters 2A tot en met 2D. De in de onteigening betrokken onroerende zaken bevinden zich in cluster 2A.

Op de in de onteigening betrokken onroerende zaken worden een bouwvlak gerealiseerd, een gedeelte van de centrale parkeerplaats en een plein. De realisatie van de parkeerplaats is een voorwaarde voor de ontwikkeling van de clusters 2B en 2C.

Aan de ter onteigening aan te wijzen onroerende zaken zijn de bestemmingen Detailhandel – PDV+ en Verkeer – Verblijfsgebied en de dubbelbestemmingen Waarde – Maastrichts Erfgoed toegekend.

Terinzagelegging

Op de voorbereiding van het koninklijk besluit is de uniforme openbare voorbereidingsprocedure van afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht van toepassing. Het ontwerp koninklijk besluit en de, ingevolge artikel 79 van de onteigeningswet, vereiste stukken liggen ter inzage op de volgende locaties:

  • Gemeente Maastricht, gemeenteloket, Mosae Forum 10 te Maastricht. In te zien aan balie 20/21. In verband met de maatregelen rondom COVID-19 kan het inzien van het ontwerp koninklijk besluit enkel op afspraak. Belanghebbenden kunnen hiervoor telefonisch een afspraak maken met het gemeenteloket via telefoonnummer 14 043 of via de website www.gemeentemaastricht.nl.

  • Rijkswaterstaat Corporate Dienst, Griffioenlaan 2 te Utrecht (alleen op afspraak).

Het ontwerp koninklijk besluit en het onteigeningsplan liggen ter inzage vanaf 25 juni 2020 tot en met 5 augustus 2020.

Zienswijzen

Belanghebbenden kunnen gedurende de hiervoor genoemde periode schriftelijk of mondeling hun zienswijzen over het ontwerp koninklijk besluit naar voren brengen. Schriftelijke reacties worden gericht aan Zijne Majesteit de Koning, d.t.v. de Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, Rijkswaterstaat Corporate Dienst, Afdeling BJV Publiekrecht, onder vermelding van dossiernr. ON4-2019-100523. Een schriftelijke reactie kan per post worden verzonden naar Postbus 2232, 3500 GE Utrecht of per e-mail naar cdloketonteigening@rws.nl.

Voor nadere inlichtingen over de procedure, voor het maken van een afspraak als u een zienswijze mondeling kenbaar wilt maken of wanneer u het ontwerpbesluit in Utrecht wilt komen inzien, neemt u contact op met Rijkswaterstaat Corporate Dienst, mevrouw. S. Marselli, telefoon 06 – 10 77 97 97, of de heer P. Lommerse, telefoon 06 – 51 31 95 45.

Hoorzitting

In het kader van deze procedure is een hoorzitting gepland. Deze is uitsluitend bedoeld voor degenen die in hun zienswijzen kenbaar hebben gemaakt dat zij gebruik willen maken van de mogelijkheid om te worden gehoord. Deze hoorzitting vindt plaats op dinsdag 25 augustus 2020 om 13.00 uur, Gemeenteloket Maastricht, Mosae Forum 10, 6211 DW Maastricht.

Hiervoor wordt geen afzonderlijke uitnodiging verzonden. Mocht dit vanwege de beperkingen als gevolg van de coronamaatregelen niet mogelijk zijn, dan zal het horen telefonisch plaatsvinden. Indien dat het geval is, zullen degenen die hebben aangegeven gehoord te willen worden daarover nader bericht ontvangen.

Naar boven