Kwaliteitsrichtlijn Cranendonck e.o. - Soerendonk

Logo Cranendonck

Op 4 februari 2020 heeft de gemeenteraad van Cranendonck de ‘Kwaliteitsrichtlijn Cranendonck e.o. - Soerendonk’ als beeldkwaliteitplan voor het gehele projectgebied van de Baronie van Cranendonck vastgesteld als onderdeel van het geldende welstandbeleid van de gemeente, genaamd Welstandnota gemeente Cranendonck.

Een beeldkwaliteitplan (BKP) doorloopt een eigen procedure, naast de procedure voor het bestemmingsplan waar het BKP betrekking op heeft. Het BKP wordt na vaststelling onderdeel van de welstandsnota van de gemeente Cranendonck.

Gebied en gevolg

De gebiedsontwikkeling Baronie van Cranendonck betreft een duurzame gebiedsontwikkeling, waarbij het gebied vanuit een cooperatieve gedachten ontwikkeld wordt vanuit het concept Vitaliteit. Het beeldkwaliteitplan geeft inzicht in de beoogde ruimtelijke kwaliteit van de bebouwing en directe omgeving. Het betreft een aanvullend onderdeel van de gemeentelijke welstandsnota en zal worden gebruikt bij de toetsing en beoordeling van initiatieven zoals bouw en inrichtingsplannen.

Inzage

Het beeldkwaliteitplan ligt vanaf 29 juni 2020 zes weken ter inzage. U kunt het plan inzien bij de receptie van het gemeentehuis, Capucijnerplein 1 te Budel. Voor het maken van een afspraak kunt u bellen naar het nummer 14-0495. Het plan is tevens te raadplegen via de website: www.cranendonck.nl/baronie

Beroep

Het is niet mogelijk beroep in te stellen tegen het door de gemeenteraad vastgesteld beeldkwaliteitplan.

Naar boven