Staatscourant van het Koninkrijk der Nederlanden
Datum publicatie | Organisatie | Jaargang en nummer | Rubriek |
---|---|---|---|
Oirschot | Staatscourant 2020, 33178 | Verkeersbesluiten |
Zoals vergunningen, bouwplannen en lokale regelgeving.
Adressen en contactpersonen van overheidsorganisaties.
U bent hier:
Datum publicatie | Organisatie | Jaargang en nummer | Rubriek |
---|---|---|---|
Oirschot | Staatscourant 2020, 33178 | Verkeersbesluiten |
Burgemeester en wethouders van de gemeente Oirschot
Overwegingen ten aanzien van het besluit
De Eindhovensedijk en een deel van de Oirschotsedijk is bij de gemeente Eindhoven in beheer. Conform het project Wegenstructuur Eindhoven Noordwest en het bijbehorende bestemmingsplan Wegenstructuur Eindhoven Noordwest, Oirschot en Best gaat de gemeente in deze weg een fietsbrug bouwen, waardoor de weg definitief wordt afgesloten voor autoverkeer. Er is een alternatieve route beschikbaar tussen Oirschot en Eindhoven via de Rijksweg en in het project Wegenstructuur Eindhoven Noordwest wordt tevens in een alternatieve route via het onderliggend wegennet voorzien. In de definitieve situatie loopt deze vanaf de verlengde Spottersweg via BIC noord en de onderdoorgang onder de A2/N2 door naar rotonde in de Mispelhoefstraat - de Schakel ter hoogte van het Goederen Distributie Centrum (GDC) en vice versa. Voor de definitieve situatie na aanleg van dit project is een verkeersbesluit genomen door de betrokken gemeenten Oirschot, Best en Eindhoven in mei 2019. Hierin is de afsluiting van de Oirschotsedijk reeds vastgelegd. De nieuwe, alternatieve route via het onderliggend wegennet is ten tijde van de bouw van de fietsbrug nog niet beschikbaar. Daarom wordt het verkeer dat geen gebruik kan of wil maken van de Rijksweg tijdens de werkzaamheden een tijdelijk alternatief geboden via de Spottersweg en Landsard.
De Eindhovensedijk - Oirschotsedijk ligt in een 80-km gebied. De inrichting van de weg moet voldoen aan de inrichtingsprincipes van zo’n gebied. Met de herinrichting stemmen we de functie van de weg af op het gewenste verkeersgedrag van de weggebruikers. De omleidingsroute vindt plaats naast bouwwerkzaamheden, waardoor het tijdelijke wegprofiel wordt ingericht conform de richtlijnen voor een weg nabij werkzaamheden buiten de bebouwde kom. Ten behoeve van de veiligheid is gekozen om de snelheid op de omleidingsroute terug te brengen naar 50km/uur. Aangezien er ook een fietsoversteek is opgenomen in de omleidingsroute wordt ten behoeve van de veiligheid de snelheid op de locatie van deze oversteek teruggebracht tot 30km/uur. De weg heeft de functie van gebiedsontsluitingsweg. De weg is onderdeel van het openbaar vervoer-netwerk, het hoofdfietsroutenet en is onderdeel van de route voor hulpdiensten. De route blijft geschikt voor het openbaar vervoer en de hulpdiensten. Ook zijn alle fietsroutes in de tijdelijke situatie geborgd.
Voor de volgende inrichtingselementen in het plan is een verkeersbesluit vereist:
Aanpassing snelheid op de bypass tussen Spottersweg en Oirschotsedijk/Eindhovensedijk.Voorrangsregeling fietsoversteek ter hoogte van de bypass. Deze maatregelen zijn van kracht tot het moment dat de bouw van de fietsbrug klaar is. Op dat moment vervallen de in dit verkeersbesluit genomen maatregelen en worden ze vervangen door verkeersmaatregelen die passen bij de definitieve inrichting van de Wegenstructuur Eindhoven Noordwest en bijbehorend verkeersbesluit dat reeds in 2019 is genomen. De basis voor het nemen van dit verkeersbesluit is artikel 15, lid 1 en 2 van de Wegenverkeerswet. De plaatsing of verwijdering van de bij algemene maatregel van bestuur aangewezen verkeerstekens, en onderborden voor zover daardoor een gebod of verbod ontstaat of wordt gewijzigd, geschiedt krachtens een verkeersbesluit.Het gemeentebestuur is bevoegd tot het nemen van dit besluit. De basis hiervoor is artikel 18, lid 1, sub d van de Wegenverkeerswet 1994. De onderstaande belangen zijn de basis voor het verkeersbesluit. Zij staan in artikel 2 van de Wegenverkeerswet 1994: het verzekeren van de veiligheid op de weg;het beschermen van weggebruikers en passagiers;het instandhouden van de weg en het waarborgen van de bruikbaarheid daarvan;het zoveel mogelijk waarborgen van de vrijheid van het verkeer.
Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Oirschot neemt een tijdelijk verkeersbesluit voor het gebruik van een omleidingsroute tijdens de bouw van de fietsbrug in de Eindhovensedijk-Oirschotsedijk. Dit verkeersbesluit geldt voor de volgende straten:
De tijdelijke bypass is gelegen in Oirschot en Eindhoven. Daarom nemen beide gemeenten dit verkeersbesluit voor de omleidingsroute.
Het verkeersbesluit met bijbehorende stukken ligt gedurende de bezwarentermijn ter inzage bij de centrale balie van het gemeentehuis (Deken Frankenstraat 3 Oirschot). Het gemeentehuis is geopend op maandag, woensdag en donderdag van 09.00 uur tot 17.00 uur, op dinsdag van 09:00 uur tot 19:00 uur en op vrijdag van 09:00 uur tot 12:00 uur.
Bent u het niet eens met dit besluit?
Wij hebben uw verzoek/aanvraag zorgvuldig overwogen. Toch kan het zijn dat u het niet eens bent met dit besluit. Dan kunt u bezwaar maken. In dat geval adviseren wij u om eerst telefonisch contact op te nemen. U kunt hiervoor bellen met de behandelend ambtenaar, wiens naam onderaan in het besluit bij ‘vragen’ staat vermeld.
Wilt u bezwaar maken, dan kunt u een bezwaarschrift sturen naar het bestuursorgaan van de gemeente Oirschot (het college van burgemeester en wethouders, de gemeenteraad of de burgemeester) dat het besluit heeft genomen. Het adres is: Postbus 11, 5688 ZG Oirschot.
In uw bezwaarschrift moet het volgende staan:
U kunt digitaal een bezwaar indienen via onze website www.oirschot.nl onder Digitaal Loket.
U dient daarvoor te beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Kijk op de genoemde site voor de voorwaarden.
Het bezwaarschrift moet binnen zes weken na de dag van verzending van deze brief bij het betreffende bestuursorgaan worden ingediend. Daarmee voorkomt u dat wij uw bezwaarschrift niet meer kunnen behandelen.
Met deze bekendmaking treedt het besluit in werking. Het indienen van een bezwaarschrift heeft geen schorsende werking. Dat betekent dat het besluit blijft gelden in de tijd dat uw bezwaarschrift in behandeling is. Als u dit niet wilt, bijvoorbeeld omdat het besluit onherstelbare gevolgen voor u heeft, dan kunt u een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de voorzieningenrechter van de rechtbank. Het adres is: Postbus 90125, 5200 MA ’s-Hertogenbosch. U kunt ook digitaal een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij genoemde rechtbank via http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht. U dient daarvoor te beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Kijk op de genoemde site voor de voorwaarden.
U kunt een verzoek om voorlopige voorziening alleen indienen als u ook een bezwaarschrift heeft ingediend. Voor de behandeling van een verzoek om voorlopige voorziening wordt door de rechtbank griffierecht in rekening gebracht.
Voor meer informatie over dit verkeersbesluit kunt u tijdens kantoortijden contact opnemen met de gemeente Oirschot onder telefoonnummer 0499 – 583 333 of per mail info@oirschot.nl.
Kopieer de link naar uw clipboard
https://zoek.officielebekendmakingen.nl/stcrt-2020-33178.html
De hier aangeboden pdf-bestanden van het Staatsblad, Staatscourant, Tractatenblad, provinciaal blad, gemeenteblad, waterschapsblad en blad gemeenschappelijke regeling vormen de formele bekendmakingen in de zin van de Bekendmakingswet en de Rijkswet goedkeuring en bekendmaking verdragen voor zover ze na 1 juli 2009 zijn uitgegeven. Voor pdf-publicaties van vóór deze datum geldt dat alleen de in papieren vorm uitgegeven bladen formele status hebben; de hier aangeboden elektronische versies daarvan worden bij wijze van service aangeboden.