Ontwerpbestemmingsplan Oost-Vlisterdijk 44, Vlist

Logo Krimpenerwaard

Burgemeester en wethouders van de gemeente Krimpenerwaard maken overeenkomstig artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat het ontwerpbestemmingsplan Oost-Vlisterdijk 44, Vlist met ingang van woensdag 24 juni 2020 gedurende zes weken voor een ieder ter inzage ligt.

Ligging en beschrijving plan

De eigenaar van het perceel Oost-Vlisterdijk 44 in Vlist is voornemens om 432m2 bedrijfsbebouwing van een voormalige kaashandel te slopen en een schuurwoning op deze plek terug te bouwen. De bedrijfsbestemming wordt dan omgezet naar een woonbestemming voor twee woningen. De karakteristieke schuur achter de bestaande woning wordt ingepast in het plan en zal door beide woningen als bijgebouw worden gebruikt. De woningen maken gebruik van de bestaande inrit en het plan wordt landschappelijk ingepast. Om dit plan mogelijk te maken is een bestemmingsplanherziening nodig, het opgestelde ontwerp bestemmingsplan voorziet hierin.

Zienswijze

Vanaf woensdag 24 juni 2020 ligt het ontwerpbestemmingsplan en de daarop betrekking hebbende stukken gedurende 6 weken ter inzage. In verband met de maatregelen tegen Corona zijn er aangepaste openingstijden voor het gemeentehuis. Dit betekent dat ook de mogelijkheden om bestemmingsplannen in te zien aangepast zijn. Het inzien van een bestemmingsplan alsmede andere ter inzage liggende stukken kan van maandag t/m vrijdag op afspraak tussen 8.30 en 12.30 uur. Een afspraak kunt u maken via het algemene nummer van de gemeente Krimpenerwaard, tel.nr. 140182.

Het ontwerpbestemmingsplan en de daarop betrekking hebbende stukken kunt u ook bekijken via:

  • 1.

    www.ruimtelijkeplannen.nl/?planidn=NL.IMRO.1931.BP2011BG010-ON01.

  • 2.

    via de gemeentelijke website www.krimpenerwaard.nl wonen & leven / bouwen en verbouwen / bestemmingsplannen / bestemmingsplannen in voorbereiding.

Gedurende de inzagetermijn kan iedereen een schriftelijke zienswijze indienen bij de gemeenteraad, postbus 51, 2820 AB Stolwijk. Voor het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u contact opnemen met dhr. R. van den Boer van afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling, tel. 14 0182, email r.vandenboer@krimpenerwaard.nl.

 

Stolwijk, 23 juni 2020

Burgemeester en wethouders van de gemeente Krimpenerwaard,

mw. mr. M. Plantinga, secretaris

mr. R.S. Cazemier, burgemeester

Naar boven