Ontwerp 4e herziening Exploitatieplan Hoef en Haag, Gemeente Vijfheerenlanden

Logo Vijfheerenlanden

Burgemeester en wethouders van Vijfheerenlanden maken bekend dat het ontwerp van de 4e herziening van het Exploitatieplan Hoef en Haag ter visie ligt. Het gebied Hoef en Haag wordt globaal begrensd door de A27, de Lekdijk, de Hoevenweg en de kern Hagestein.

Op 25 maart 2014 heeft de gemeenteraad het Exploitatieplan Hoef en Haag vastgesteld. Dit exploitatieplan is het financiële kader bij het eveneens in 2014 vastgestelde en vigerende bestemmingsplan Hoef en Haag. Als gevolg van artikel 6.15, lid 1 van de Wet ruimtelijke ordening dient een exploitatieplan periodiek te worden herzien. Bepaald is verder dat voor elke fase een inrichtingsplan dient te worden opgesteld, voorts dient de grondexploitatie te worden aangepast vanwege nieuwe inzichten, feiten en gegevens.

Tot en met de derde herziening werd het exploitatiegebied ingedeeld in Deelgebieden 1 tot en met 5, zoals aangegeven op de Faseringskaart. In feite ging het zo om 6 deelgebieden, waarbij Deelgebied 3 was opgesplitst in twee fasen: Fase 3.1 en 3.2. Als gevolg van de voortgang van de ontwikkeling is een dergelijke vergaande indeling niet meer nodig en wordt vanaf de 4e herziening een indeling in 3 Deelgebieden gehanteerd. Na de vaststelling van de 3e herziening zijn er eigendomswisselingen geweest waardoor er grotere aaneengesloten eigendommen zijn ontstaan. Doordat in mindere mate sprake is van versnipperde eigendom kunnen er grotere deelgebieden worden gehanteerd.

De begrenzing van het exploitatiegebied is iets aangepast; in het deel dat tot en met de derde herziening als Deelgebied 5 werd benoemd bevindt zich een perceel van een private eigenaar. Aangezien hier geen ontwikkeling plaatsvindt, wordt dit bij nader inzien niet meer in het exploitatieplan betrokken en is uit het exploitatiegebied gehaald.

Vrije kavels worden omgezet naar projectmatig vrijstaande bouw. Gebleken is dat de behoefte om vrijstaande kavels te kopen kleiner is dan aanvankelijk gedacht.

Gezien de voortgang van de ontwikkeling kan het inrichtingsplan in de vierde herziening voor meer gebieden worden ingevuld dan tot en met de derde herziening mogelijk was. Om die reden is het inrichtingsplan aangepast.

In het kader van artikel 6.15, lid 1 van de Wet ruimtelijke ordening en afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht ligt het ontwerpbesluit van de 4e herziening van het Exploitatieplan Hoef en Haag (met bijlagen) gedurende 6 weken vanaf 18 juni 2020 tot en met 29 juli 2020 ter inzage. Op de volgende wijze kan het worden ingezien:

 

  • 1.

    digitaal via de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl. Het digitale identificatienummer van het ontwerpbestemmingsplan is: NL.IMRO.1961.EPHH4eherziening-ON01;

  • 2.

    op papier uitsluitend op afspraak bij de publieksbalie in het gemeentehuis locatie Vianen aan de Voorstraat 30 te Vianen. U kunt daarvoor een afspraak maken met de behandelend ambtenaar, de heer H. Ariaans, via telefoonnummer 088 599 7000.

     

Gedurende de inzagetermijn kunnen uitsluitend belanghebbenden mondeling of bij voorkeur schriftelijk hun zienswijze(n) over het ontwerp van de 4e herziening Exploitatieplan Hoef en Haag kenbaar maken. Tot de belanghebbenden kunnen ook de nieuwe bewoners van Hoef en Haag gerekend worden. Zij worden geacht deze bekendmaking te beschouwen als een kennisgeving op grond van artikel 6.14 van de Wet ruimtelijke ordening. Uw schriftelijke zienswijze moet u voorzien van uw naam, adres, handtekening en datum. Ook geeft u aan op welk plan uw zienswijze betrekking heeft en de reden(en) van de zienswijze.

Schriftelijke zienswijzen kunnen worden ingediend bij de raad van gemeente Vijfheerenlanden, Postbus 11, 4140 AA Leerdam. Indien u mondeling wilt reageren, kunt u hiervoor een telefonische afspraak maken via het algemene nummer 088 599 7000 met de heer H. Ariaans van team Projecten. Zienswijzen indienen per mail is niet mogelijk.

 

Naar boven