Vastgesteld bestemmingsplan '1e herziening Stadspolders, locatie Loswalweg 2' ter inzage

Logo Dordrecht

 

Als gevolg van een tekortkoming in de planologische procedure dient het bestemmingsplan "1e herziening Stadspolders, locatie Loswalweg 2" opnieuw ter inzage te worden gelegd.

Overeenkomstig artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening ligt daarom tijdens de openingsuren het door de raad op 29 oktober 2019 vastgestelde bestemmingsplan '1e herziening Stadspolders, locatie Loswalweg 2' (NL.IMRO.0505.BP200Herzloswal2-3001) met bijbehorende stukken met ingang van 20 januari 2020 gedurende zes weken voor iedereen ter inzage in de hal van het Stadskantoor, Spuiboulevard 300 te Dordrecht. Het vastgestelde bestemmingsplan is tevens in te zien via de website www.dordrecht.nl/ruimtelijkeplannen.

Het plan kan ook worden ingezien via www.ruimtelijkeplannen.nl onder het bovenvermelde planidentificatienummer.

Het cultuurhistorisch waardevolle gemaalcomplex 't Vissertje aan de Loswalweg, dat tevens een potentieel gemeentelijk monument is, is in het geldende bestemmingsplan "Stadspolders" bestemd voor Recreatie, met een functieaanduiding voor horeca, cultuurhistorische waarden en de dubbelbestemming Waterkering. Diverse pogingen om binnen de voorwaarden van het bestemmingsplan een koper te vinden voor dit complex zijn mislukt.

In oktober 2016 heeft een tweetal ondernemers voorgesteld het complex te restaureren, als zij het gebouw en de bijbehorende gronden voor een symbolisch bedrag van de gemeente kunnen verwerven en er een woning, horeca en een klein kantoor mogen realiseren. Deze plannen waren ten tijde van het opstellen en in procedure brengen van het bestemmingsplan "Stadspolders" nog onvoldoende concreet om in de planvorming mee te nemen.

De beoogde combinatie van gemaal, woning, horeca en kantoor vormt een functionele invulling die goed past bij het karakter van het complex en verder verval van het gemaal tegen zal gaan.

Bij de vaststelling van het bestemmingsplan heeft de gemeenteraad de volgende wijzigingen aangebracht:

gewijzigd wordt artikel 3.2.4 in "binnen het bouwvlak mag één dienstwoning worden opgericht met een maximale inhoud van 350 m3, een kantoor met een maximale oppervlakte van 140 m2 bvo en een horecabedrijf met een maximale oppervlakte van 210 m2 bvo";

vanwege de wijziging vervallen artikel 3.3.1 en artikel 3.3.2.

ambtshalve worden de volgende wijzigingen in de verbeelding aangebracht:

de plangrens en de functieaanduiding 'parkeerterrein'.

 

Tegen het besluit van de gemeenteraad tot het gewijzigd vaststellen van het bestemmingsplan kunnen belanghebbenden gedurende de beroepstermijn (t/m 2 maart 2020 beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State (Postbus 20019, 2500 EA Den Haag). Het beroep kan uitsluitend worden ingediend door:

Belanghebbenden, die kunnen aantonen redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest om een zienswijze in te dienen;

Belanghebbenden, die beroep instellen tegen de wijzigingen die bij de vaststelling zijn aangebracht.

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van 3 maart 2020. Indien gedurende de beroepstermijn bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State een verzoek om voorlopige voorziening is gedaan, wordt de inwerkingtreding van het vaststellingsbesluit opgeschort totdat op het verzoek is beslist.

 

 

Dordrecht, 17 januari 2020

Burgemeester en wethouders van Dordrecht.

Naar boven