Ontwerp - omgevingsvergunning en ontwerp verklaring van geen bedenking “Hoofdweg 149 in Zegveld”

Logo Woerden

Burgemeester en wethouders van Woerden maken bekend dat een verzoek om omgevingsvergunning (OLO3839731) voor het perceel Hoofdweg 149 in Zegveld, kadastraal bekend als gemeente Zegveld ZVD00 sectie G nummer 159 en ZVD sectie G nummer 1135, is ontvangen voor de navolgende activiteiten, te weten:

  • 1.

    Bouwen (Wabo, artikel 2.1, lid 1 onder a).

  • 2.

    Handelen in strijd met regels ruimtelijke ordening (Wabo, artikel 2.1, lid 1 onder c).

  •  

Van toepassing is het bestemmingsplan Landelijk gebied Woerden, Kamerik, Zegveld. De gronden hebben de bestemming Bedrijf, nadere bestemming Loonwerkbedrijf. De aanvraag omgevingsvergunning betreft de uitbreiden van een werktuigenloods en het bouwen van een wasplaat. De voorgenomen uitbreiding is in strijd met de bouwbepalingen van het bestemmingsplan omdat de totale oppervlakte van de werktuigenloods na uitbreiding groter wordt dan de maximaal toegestane 975 m2. Bovendien wordt de nieuwe goothoogte hoger dan de bestaande goothoogte en wordt tot op minder dan 2 m uit de achterste perceelgrens gebouwd.

 

Burgemeester en wethouders overwegen medewerking te verlenen aan voornoemde activiteiten op grond van artikel 2.1, lid 1, sub c van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo). Deze omgevingsvergunning zal worden verleend in samenhang met de buitenplanse afwijking van het bestemmingsplan op basis van artikel 2.12, lid 1, sub a, onderdeel 3 van de Wabo.

 

De gemeenteraad van Woerden heeft ten behoeve van de ontwerp omgevingsvergunning op 4 juni 2020 besloten om een ontwerpverklaring van geen bedenking af te geven. Dit besluit (registratiekenmerk 20R.00504) ligt tezamen met de ontwerp omgevingsvergunning ter inzage.

 

Inzage

Het ontwerpbesluit, te weten de ontwerp – omgevingsvergunning, met de daarop betrekking hebbende stukken en het besluit van de gemeenteraad liggen ter inzage van donderdag 18 juni tot en met woensdag 29 juli 2020. Het ontwerp besluit is te raadplegen op www.woerden.nl > inwoner > bouwen, verbouwen en slopen > bestemmingsplannen > bestemmingsplannen in voorbereiding. U kunt de stukken ook inzien op www.ruimtelijkeplannen.nl onder NL.IMRO.0632.Hoofdweg149-oOW1. Vanwege het coronavirus wordt geadviseerd alleen naar het gemeentehuis te komen voor inzage indien dit noodzakelijk is en op afspraak. Wilt u de stukken op papier inzien, dan kunt u telefonisch contact opnemen met de heer Lacroix via telefoonnummer 14 0348.

 

Zienswijzen

Gedurende bovengenoemde termijn van terinzagelegging kan eenieder schriftelijk of mondeling een zienswijze indienen. Zowel met betrekking tot de ontwerp-omgevingsvergunning als de ontwerp verklaring van geen bedenkingen. Schriftelijke zienswijzen onder vermelding van ontwerp-omgevingsvergunning Hoofdweg 149 en/of Ontwerp verklaring van geen bedenkingen Hoofdweg 149, kunt u indienen bij: Gemeenteraad van Woerden, p.a. team Ruimtelijke plannen, Postbus 45, 3440 AA Woerden. U kunt geen zienswijzen indienen via e-mail. Wel kunt u digitaal een zienswijze indienen via onze website (met DigiD).

 

Voor het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u op werkdagen telefonisch een afspraak maken met de heer Lacroix via telefoonnummer 14 0348. Voor vragen of meer informatie kunt u ook bij hem terecht

Naar boven