Vaststelling wijzigingsplan “Landelijk gebied Woerden, Kamerik, Zegveld, wijzigingsplan Van Teylingenweg 198”, verlening bijbehorende omgevingsvergunning OLO1868719

Logo Woerden

Op 2 juni 2020 hebben burgemeester en wethouders van Woerden het wijzigingsplan ‘Landelijk gebied Woerden, Kamerik, Zegveld, wijzigingsplan Van Teylingenweg 198’ (planidentificatienummer NL.IMRO.0632.WPTeylingenweg198-bVA1) ongewijzigd vastgesteld. De omgevingsvergunning voor het project met OLO-nummer OLO1868719 is verleend op 15 juni 2020.

 

Plangebied en doel

Het plangebied betreft de gronden gelegen binnen en grenzend aan het agrarisch bouwvlak van het perceel Van Teylingenweg 198 in Woerden. Doel van het plan is de uitbreiding van een melkveestal. Hiervoor is een aanpassing van de verbeelding noodzakelijk.

 

Coördinatie

Artikel 3.30 van de Wet ruimtelijke ordening en de Coördinatieverordening gemeente Woerden 2012 maken het mogelijk dat diverse procedures gezamenlijk worden doorlopen. De voorbereiding en bekendmaking van verschillende besluiten wordt tegelijk behandeld. Naast het wijzigingsplan wordt ook de omgevingsvergunning gecoördineerd behandeld.

 

Beroepstermijn

De beroepstermijn loopt van 18 juni t/m 29 juli 2020. Het plan en bijbehorende relevante stukken kunt u vinden op www.woerden.nl > inwoners > bouwen, verbouwen en slopen > bestemmingsplannen > bestemmingsplannen in voorbereiding. U kunt het wijzigingsplan ook inzien op www.ruimtelijkeplannen.nl onder NL.IMRO.0632.WPTeylingenweg198-bVA1. Vanwege het coronavirus wordt geadviseerd alleen naar het gemeentehuis te komen voor inzage indien dit noodzakelijk is en op afspraak. Wilt u de het wijzigingsplan of de omgevingsvergunning op papier inzien, dan kunt u telefonisch contact opnemen met de heer Lacroix via telefoonnummer 14 0348.

 

Beroep instellen

Belanghebbenden die tijdig hun zienswijze bij de gemeenteraad hebben ingediend en belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij geen zienswijze tegen het ontwerp van een of meer vermelde besluiten, kunnen gedurende de termijn van ter inzage legging (beroepstermijn) tegen het vastgestelde bestemmingsplan en/of verleende omgevingsvergunning beroep instellen bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State. Beroepschriften moeten worden gericht aan de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag

 

Schorsing

Het indienen van een beroep schorst de werking van het wijzigingsplan en de omgevingsvergunning niet. Om dit te bereiken, kan gedurende de beroepstermijn tevens een verzoek om voorlopige voorziening (schorsing) worden ingediend bij de voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Voor zowel het indienen van een beroepschrift als een verzoek om voorlopige voorziening zal de griffier van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State een griffierecht (kosten) in rekening brengen.

 

Inwerkingtreding

Beide besluiten treden in werking na afloop van de beroepstermijn, tenzij binnen deze termijn naast een beroepschrift ook een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend. In dat geval treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

 

Naar boven