Regeling van de Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid van 8 juni 2020, nr. 2020-0000075261, tot wijziging van de Regeling looncomponenten en arbeidsduur in verband met technische aanpassing van verwijzingen

De Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid,

Gelet op artikel 2, vierde lid, van het Besluit loonbegrip vergoeding aanzegtermijn en transitievergoeding;

Besluit:

ARTIKEL I

In artikel 3 van de Regeling looncomponenten en arbeidsduur wordt ‘artikel 2, tweede lid, van het Besluit loonbegrip vergoeding aanzegtermijn en transitievergoeding’ telkens vervangen door ‘artikel 2, derde lid, van het Besluit loonbegrip vergoeding aanzegtermijn en transitievergoeding’.

ARTIKEL II

Deze regeling treedt in werking met ingang van 1 juli 2020.

Deze regeling zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

Den Haag 8 juni 2020

De Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, W. Koolmees

TOELICHTING

Het Besluit van 11 juni 2020 tot wijziging van het Besluit voorwaarden in mindering brengen kosten op transitievergoeding teneinde het mogelijk te maken inzetbaarheidskosten op de transitievergoeding in mindering te brengen indien verworven kennis en vaardigheden zijn aangewend om een andere functie bij de werkgever uit te oefenen en tot wijziging van het Besluit loonbegrip vergoeding aanzegtermijn en transitievergoeding in verband met een aanpassing in de berekeningswijze van de gemiddelde arbeidsduur wanneer geen of een wisselende arbeidsduur is overeengekomen (Stb. 2020, 188) bracht wijzigingen aan in artikel 2 van het Besluit loonbegrip vergoeding aanzegtermijn en transitievergoeding. Daarbij zijn de laatste drie leden van dat artikel vernummerd. Artikel 3 van de Regeling looncomponenten en arbeidsduur bevatte twee verwijzingen naar één van de vernummerde leden. Middels deze regeling zijn die verwijzingen op de vernummering aangepast.

Dit betreft een louter wetstechnische aanpassing en deze regeling heeft dan ook geen gevolgen voor regeldruk of administratieve lasten.

De regeling treedt in werking met ingang van 1 juli 2020. Dit is ook het tijdstip waarop de wijzigingen van artikel 2 van het Besluit loonbegrip vergoeding aanzegtermijn en transitievergoeding in werking treden.

De Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, W. Koolmees

Naar boven