Ontwerpbestemmingsplan IX Woensel buiten de Ring II 2006 (Egelstraat-Frankrijkstraat) en ontwerp omgevingsvergunning ERF-terrein Egelstraat-Frankrijkstraat

Logo Eindhoven

Burgemeester en wethouders van Eindhoven maken bekend dat vanaf 18 juni 2020  ter inzage liggen:

  • 1.

    het ontwerp van het bestemmingsplan IX Woensel buiten de Ring II 2006 (Egelstraat-Frankrijkstraat).

  • 2.

    De ontwerp omgevingsvergunning voor het bouwen van een appartementencomplex met 61 appartementen, nummer V20/40214.

Ligging en doel van de plannen

Het bestemmingsplan is er op gericht om het voormalig terrein van de Eindhovense Radiateuren Fabriek (ERF) aan de Egelstraat/Frankrijkstraat te transformeren van een bedrijfsterrein naar een nieuwe woonlocatie. Voor de beoogde woningbouwontwikkeling wordt de woning Frankrijkstraat 97 bij het plan betrokken. De woning Frankrijkstraat 97 wordt verbouwd en uitgebreid tot 5 appartementen en na sloop van de bestaande bebouwing op het voormalig ERF-terrein wordt een complex van 56 appartementen gerealiseerd.

De omgevingsvergunning betreft het plan voor het bouwen van de 61 appartementen aan de Egelstraat/Frankrijkstraat.

Inzage

Het ontwerp van het bestemmingsplan IX Woensel buiten de Ring II 2006 (Egelstraat-Frankrijkstraat) ligt met ingang van donderdag 18 juni 2020 tot en met woensdag 29 juli 2020 ter inzage. U kunt het plan inzien bij het Inwonersplein in het Stadhuis.

De aanverwante ontwerp omgevingsvergunning is op de gemeentelijke website integraal beschikbaar. Deze stukken liggen digitaal ter inzage bij het Inwonersplein in het Stadhuis, Stadhuisplein 1, Eindhoven. De openingstijden van het Inwonersplein zijn op maandag t/m vrijdag van 8.30 tot 17.00 uur.

Daarnaast kunt u het ontwerp van het bestemmingsplan bekijken op de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl via de directe link: https://www.ruimtelijkeplannen.nl/?planidn=NL.IMRO.0772.80364-0201

De bronbestanden zijn beschikbaar via: https://digitaleplannen.nl/0772/manifest.html

Coördinatieregeling

Artikel 3.30 van de Wet ruimtelijke ordening en de gemeentelijke coördinatieverordening maakt het mogelijk dat plannen die vastgesteld moeten worden om een ruimtelijke ontwikkeling mogelijk te maken en de verschillende besluiten die ten behoeve van die ruimtelijke ontwikkeling genomen moeten worden tegelijk worden voorbereid en bekend gemaakt. De aanvrager heeft op grond van de coördinatieverordening verzocht om naast de vereiste herziening van het bestemmingsplan ook de ingediende aanvraag om een omgevingsvergunning gecoördineerd te behandelen.

Zienswijze

Tijdens de genoemde termijn is het voor iedereen mogelijk om een zienswijze in te dienen met betrekking tot het gecoördineerd voorbereide ontwerpbestemmingsplan en de ontwerpvergunning. Dit kan digitaal, schriftelijk of mondeling.

Het digitaal indienen van een zienswijze kan uitsluitend met het formulier dat hiervoor beschikbaar is op de gemeentelijke website via de directe link www.eindhoven.nl/zienswijze. Zienswijzen kunnen niet per e-mail worden ingediend.

Een schriftelijke zienswijze moet zijn voorzien van een datum, naam, adres en handtekening. In de zienswijze moet duidelijk worden aangegeven op welke onderdelen van het ontwerpbestemmingsplan en/of ontwerpvergunning deze betrekking heeft.

Een schriftelijke zienswijze kunt u sturen naar:

De gemeenteraad van Eindhoven, t.a.v. het hoofd van de afdeling Ruimtelijke Ordening, postbus 90150, 5600 RB Eindhoven.

Wilt u liever mondeling een zienswijze indienen (uitsluitend telefonisch vanwege het coronavirus) dan dient u vóór 22 juli 2020 een afspraak te maken met de heer A. Renwarin, telefoonnummer 040 238 64 19.

Eindhoven 17 juni 2020

Naar boven