Ontwerpbestemmingsplan VIII Woensel buiten de Ring II 2006 (Kronehoef) ontwerp omgevingsvergunning plan Kronehoef aan de Otterstraat en ontwerpbesluit vaststellen hogere grenswaarden

Logo Eindhoven

Burgemeester en wethouders van Eindhoven maken bekend dat vanaf 18 juni 2020 ter inzage liggen:

  • 1.

    het ontwerp van het bestemmingsplan VIII Woensel buiten de Ring II 2006 (Kronehoef) .

  • 2.

    de ontwerp omgevingsvergunning voor het realiseren van nieuwbouw 6 grondgebonden woningen en bouwen van een appartementencomplex met 59 appartementen plan Kronehoef aan de Otterstraat, nummer V19/39023.

  • 3.

    het ontwerpbesluit vaststellen hogere grenswaarden bouwplan 6 grondgebonden rijwoningen en 59 appartementen tussen de Kronehoefstraat en Otterstraat.

Ligging en doel van de plannen

Het bestemmingsplan is er op gericht om woningbouwontwikkeling ter plaatse van de voormalige boerderij aan de Kronehoefstraat 62 en op gronden van het aangrenzend terrein aan de Otterstraat mogelijk te maken. Deze gronden worden getransformeerd naar een woonlocatie bestaande uit 6 grondgebonden rijwoningen ter plaatse van de voormalige boerderij en daaraan grenzend een appartementencomplex bestaande uit 59 wooneenheden.

De omgevingsvergunning betreft het plan voor het bouwen van 6 grondgebonden woningen en 59 appartementen plan Kronehoef aan de Otterstraat.

Burgemeester en wethouders zijn tevens van plan om hogere waarden vast te stellen voor deze nieuwe woningbouwlocatie. Uit onderzoek is gebleken dat de geluidbelasting voor nieuwe ontwikkelingen in dit gebied te hoog is. Volgens de Wet geluidhinder is het mogelijk om een besluit te nemen dat een hogere geluidbelasting toestaat.

Inzage

Het ontwerp van het bestemmingsplan VIII Woensel buiten de Ring II 2006 (Kronehoef) en het ontwerp van het besluit tot vaststelling van hogere waarden liggen met ingang van donderdag 18 juni 2020 tot en met woensdag 29 juli 2020 ter inzage. U kunt het plan en het besluit inzien bij het Inwonersplein in het Stadhuis.

De aanverwante ontwerp omgevingsvergunning is op de gemeentelijke website integraal beschikbaar. Deze stukken liggen digitaal ter inzage bij het Inwonersplein in het Stadhuis, Stadhuisplein 1, Eindhoven. De openingstijden van het Inwonersplein zijn op maandag t/m vrijdag van 8.30 tot 17.00 uur.

Daarnaast kunt u het ontwerp van het bestemmingsplan bekijken op de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl via de directe link: https://www.ruimtelijkeplannen.nl/?planidn=NL.IMRO.0772.80339-0201 

De bronbestanden kunt u vinden via: https://digitaleplannen.nl/0772/manifest.html

Coördinatieregeling

Artikel 3.30 van de Wet ruimtelijke ordening en de gemeentelijke coördinatieverordening maakt het mogelijk dat plannen die vastgesteld moeten worden om een ruimtelijke ontwikkeling mogelijk te maken en de verschillende besluiten die ten behoeve van die ruimtelijke ontwikkeling genomen moeten worden tegelijk worden voorbereid en bekend gemaakt. De aanvrager heeft op grond van de coördinatieverordening verzocht om naast de vereiste herziening van het bestemmingsplan ook de ingediende aanvraag om een omgevingsvergunning gecoördineerd te behandelen. Het ontwerpbesluit vaststellen hogere grenswaarden is ook hier aangehaakt.

Zienswijze

Tijdens de genoemde termijn is het voor iedereen mogelijk om een zienswijze in te dienen met betrekking tot het gecoördineerd voorbereide ontwerpbestemmingsplan, de ontwerpvergunning en het ontwerpbesluit vaststellen hogere grenswaarden.. Dit kan digitaal, schriftelijk of mondeling.

Het digitaal indienen van een zienswijze kan uitsluitend met het formulier dat hiervoor beschikbaar is op de gemeentelijke website via de directe link www.eindhoven.nl/zienswijze. Zienswijzen kunnen niet per e-mail worden ingediend.

Een schriftelijke zienswijze moet zijn voorzien van een datum, naam, adres en handtekening. In de zienswijze moet duidelijk worden aangegeven op welke onderdelen van het ontwerpbestemmingsplan en/of ontwerpvergunning en/of ontwerpbesluit vaststellen hogere grenswaarden.deze betrekking heeft.

Een schriftelijke zienswijze kunt u sturen naar:

De gemeenteraad van Eindhoven, t.a.v. het hoofd van de afdeling Ruimtelijke Ordening, postbus 90150, 5600 RB Eindhoven.

Wilt u liever mondeling een zienswijze indienen (alleen telefonisch vanwege het coronavirus) dan dient u vóór 22 juli 2020 een afspraak te maken met de heer A. Renwarin, telefoonnummer 040 238 64 19.

Eindhoven 17 juni 2020

Naar boven