Bestemmingsplan ‘Zevenend-Postiljon 2015, 1e wijziging’ vastgesteld

Logo Laren

Burgemeester en wethouders van de gemeente Laren maken bekend dat de gemeenteraad van Laren op 27 mei 2020 het bestemmingsplan ‘Zevenend-Postiljon 2015, 1e wijziging” heeft vastgesteld. Het bestemmingsplan heeft het kenmerk NL.IMRO.0417.ZevenendPostiljon-Va02.

Inhoud plan

Op 14 juni 2017 heeft de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State het bestemmingsplan Zevenend-Postiljon 2015 gedeeltelijk vernietigd. Met de vaststelling van de 1e wijziging van het bestemmingsplan wordt tegemoet gekomen aan de uitspraak van de Afdeling. De 1e wijziging voorziet in de bouw van 10 zorgwoningen voor 20 cliënten met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking en de bouw van een vrijstaande woning op 2 percelen noord-oostelijk van Van Erven Dorenspark 10.

Inzage

Het bestemmingsplan ligt vanaf 17 juni tot en met 28 juli 2020 ter inzage en kan worden ingezien in het kantoor van de BEL Combinatie, Zuidersingel 5 te Eemnes. Inzage kan uitsluitend op afspraak, telefoonnummer 14 035. Tevens kunt u het bestemmingsplan inzien via www.ruimtelijkeplannen.nl.

Beroep

Gedurende de bovengenoemde termijn van 6 weken kan beroep ingesteld worden bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA,’s-Gravenhage door de belanghebbenden die eerder bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State beroep hebben ingesteld tegen de bouw van zorgwoningen op het perceel noord-oostelijk van Van Erven Dorenspark 10.

Voorlopige voorziening

Het indienen van een beroepschrift betekent niet dat het vastgestelde bestemmingsplan niet in werking kan treden. Om de werking van het besluit op te schorten moet een voorlopige voorziening aangevraagd worden, indien er sprake is van onverwijlde spoed. Een verzoek hiertoe kan worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA,’s-Gravenhage.

In werking treding

Het bestemmingsplan treedt in werking op de dag na afloop van de beroepstermijn. Als binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, wordt de inwerkingtreding van het besluit opgeschort tot het moment waarop op het verzoek is beslist.

Laren, 16 juni 2020

Naar boven