Intrekken aanwijzing Wet voorkeursrecht gemeenten (Wvg) percelen gelegen op en rondom Domburgseweg 68A te Oostkapelle.

Logo Veere

 

Burgemeester en wethouders van de gemeente Veere maken op grond van artikel 7, lid 1 van de Wet voorkeursrecht gemeenten (Wvg) bekend dat de gemeenteraad op 28 mei 2020 (op grond van het bepaalde in artikel 8 van de Wvg) heeft besloten om het gevestigde voorkeursrecht, gelegen op vijf percelen op en rondom Domburgseweg 68A te Oostkapelle in te trekken. Het gaat om de percelen kadastraal bekend Domburg, sectie K, perceelnummer 3723 (gedeeltelijk), 3696 (gedeeltelijk), 3692, 3698 en 3691.

 

Ter inzage legging

Het besluit van de gemeenteraad d.d. 28 mei 2020 ligt samen met het de bijbehorende stukken, bevattende de lijst met daarop de kadastrale aanduiding van de in de aanwijzing opgenomen percelen, de grootte, alsmede de naam van de eigenaar, en overige relevante gegevens, met ingang van 17 juni 2020 gedurende zes weken voor een ieder kosteloos ter inzage in het gemeentehuis te Domburg.

In werking treden

Het besluit treedt in werking één dag na publicatie in de Staatscourant. Het besluit heeft onder andere tot gevolg dat de aanbiedingsplicht niet meer van toepassing is waardoor de eigenaren en beperkt gerechtigden vrij zijn hun percelen te verkopen.

 

Bezwaar, beroep, voorlopige voorziening

Ingevolge de (Awb) kunnen belanghebbenden gedurende een termijn van zes weken ingaande de dag na publicatie in de Staatscourant) bezwaar indienen tegen het besluit van de gemeenteraad.

In het ondertekende bezwaarschrift moet worden opgenomen: de naam en het adres van de belanghebbende, de datum, een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht en de gronden van het bezwaarschrift (de motivering). Het bezwaarschrift dient te worden gericht aan de gemeenteraad van de gemeente Veere, Postbus 1000, 4357 ZV Domburg.

Belanghebbenden die een bezwaarschrift hebben ingediend, kunnen – wanneer zij een spoedeisend belang aanwezig achten – een voorlopige voorziening aan vragen bij de Voorzieningenrechter van de rechtbank Zeeland-West-Brabant (team bestuursrecht, postbus 90006, 4800 PA Breda).

 

Domburg, 17 juni 2020.

Burgemeester en wethouders van de gemeente Veere

 

Naar boven