Voorbereidingsbesluit Mercuriusstraat Krommenie

Logo Zaanstad

 

Burgemeester en wethouders van Zaanstad maken ingevolge de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad op 11 juni 2020 heeft besloten een voorbereidingsbesluit te nemen voor het gebied Mercuriusstraat te Krommenie, zoals aangegeven op de bij dit besluit behorende kaart, vervat in het GML-bestand NL.IMRO.0479.VBmercuriusstraat3-0001 en te verklaren dat een bestemmingsplan voor dit gebied wordt voorbereid. Het besluit bevat tevens een verbod om het gebruik van gronden en/of bouwwerken in het gebied waarop het voorbereidingsbesluit van kracht is te wijzigen.

Het voorbereidingsbesluit is gericht op het tegengaan van ontwikkelingen die de transformatie naar woningbouw in de weg kunnen staan. Dit geeft de gemeente de mogelijkheid om stedenbouwkundig sturing te kunnen geven aan het gebied. Deze sturing wordt gebaseerd op een toekomstvisie waaraan momenteel gewerkt wordt.

 

Het voorbereidingsbesluit treedt inwerking op 18 juni 2020 en geldt voor de duur van één jaar.

Inzage

Dit voorbereidingsbesluit met bijbehorende stukken is met ingang van 18 juni 2020 digitaal in te zien via:

de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl;

Daarnaast

  • als pdf bestand inclusief bijbehorende stukken op de gemeentelijke website: www.zaanstad.nl (zoek onder ‘Voorbereidingsbesluit’);

In papieren vorm via de Publieksbalie Vergunningen en Voorzieningen in het stadhuis (naast de receptie), Stadhuisplein 100 in Zaandam. Vanwege de nieuwe landelijke richtlijnen tegen de verspreiding van het Coronavirus zijn de openingstijden van de publieksbalie Vergunningen en Voorzieningen gewijzigd. Voor inzage van stukken en meer informatie verzoeken wij u het contactformulier op www.zaanstad.nl in te vullen. Wij nemen dan contact met u op.

 

Tegen het voorbereidingsbesluit staat geen bezwaar of beroep open.

 

 

Zaandam, 17 juni 2020

Burgemeester en wethouders van Zaanstad

Naar boven